STM, beyaz şapkalı hackerları buluşturacak

STM, beyaz şapkalı hackerları buluşturacak

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek siber güvenlik etkinliği "Capture The Flag-CTF" (Bayrağı Yakala) yarışması "beyaz şapkalı hacker"ları bir araya getirecek.

STM'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en önemli siber güvenlik  etkinliklerinden CTF, kamu, üniversiteler ve özel sektörün katılımıyla Ankara'da  gerçekleştirilecek. Etkinlikte yarışmacılar siber güvenlik zafiyetlerini bulmak  ve sistemleriyle ele geçirmek için birbirleriyle mücadele edecek.

Yarışma bu yıl ilk kez, iki aşamalı olarak planlandı. 28-29 Eylül'de  ilk aşama katılımcı sayısı sınırlaması olmadan internet üzerinden online olarak  gerçekleştirilecek. Birinci aşama sonrası en başarılı 45 takım arasına girenler  31 Ekim'de Ankara'da yapılacak offline final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, siber güvenlik alanında  yenilikçi faaliyetleriyle öne çıkan STM'nin farkındalık yaratmak ve insan kaynağı  geliştirmek amacıyla düzenlediği yarışma bu alanda kariyer yapmak isteyen  gençlerin her yıl ilgi odağı oluyor.

Yoğun ilginin beklendiği yarışmada birinci olan beyaz şapkalı hacker  takımına 20 bin lira, ikinci olan takıma 15 bin lira ve üçüncü olan takıma 10 bin  lira ödül verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.