Suçu İzlemek Suçtur!

Suçu İzlemek Suçtur!

İzmir Barosu Avukatlarından Hülya Sapmaz, kamuoyunda tartışılan ve değerlendirilen Kadir Şeker olayıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak tartışmaları ve yargılamaya son noktayı koydu: ‘Suçu İzlemek Suçtur’

Kadının erkek tarafından şiddet görmesine müdahale ederken, cinayet işlemek zorunda kalan genç Kadir Şeker olayıyla ilgili kamuoyunda yapılan tartışmalara farklı bir ses de İzmir’den geldi. İzmir Barosu Avukatlarından Arabulucu Hülya Sapmaz, sosyal paylaşım sitesinden bu tartışmaya katıldı.

Avukat Arabulucu Sapmaz, olaydan çok, Kadına şiddete müdahale etti, tutuklandı’ algısının tartışma gerektiğini belirterek, Kadir Şeker’in tutuklu yargılanmasının aşırı bir tedbir olduğunu belirtti. Avukat Sapmaz, ‘Basında yer alan bilgilerden,  Kadir Şeker hakkında yorum yapmak çok zor. Suçu izlemek suçtur” dedi.

Avukat Arabulucu Hülya Sapmaz’ın o paylaşımı:

‘Basında yer alan bilgilerden, Kadir Şeker hakkında yorum yapmak çok zor.

Ancak, kamuoyunda oluşturulan "kadına şiddete müdahale etti, tutuklandı" algısını tartışmak gerekiyor. İnanmayacaksınız ama CMK (Ceza Muhakemeleri Kanunu) madde 90 herkese suçüstü gibi durumlarda (aynen kolluk kuvvetleri gibi) sade vatandaşa da geçici yakalama yetkisi veriyor. Yani, kimse suçu öylece izleyemez, müdahale etme hakkı ve yetkisi vardır. Ayrıca suçu ihbar vb. yükümlülükleri de var ki, bunlara uymamak da suç zaten.

Öte yandan, ne suçlarda tutuksuz yargılama görüyoruz, Kadir Şeker olayında da tutuksuz yargılanma düşünmeliydi. Tutuklama aşırı bir tedbir bence.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.