Süheyl Batum, 9 Eylül için İzmir'e geliyor

Süheyl Batum, 9 Eylül için İzmir'e geliyor

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle ADD İzmir şubelerinin düzenlemiş olduğu yürüyüşe ve bir dizi etkinliğe katılmak üzere yarın İzmir’e geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm başkanı Mustafa Gürkan; “Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının büyük bir inanç ve özveriyle örgütlemiş olduğu direniş hareketi, 96. yıl önce bugün, düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

 9 eylül tarihi, Anadolu’dan başlayan özgürlük ve bağımsızlık hareketinin, zaferle taçlandığı gündür. Bu gün, ülkemizi bölüp parçalamaya çalışan emperyalist güçler geldikleri gibi gitmişlerdir. Genel başkanımız, bu onurlu günde, ADD İzmir şubeleri, İzmir Büyükşehir belediyesi ve diğer demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşecek yürüyüşe önderlik etmek için örgütle birlikte alanlarda olacaktır. 


ADD GYK toplantısı da 9 eylül günü İzmir’de yapılacaktır. Genel başkanımız Prof dr Süheyl Batum, 10 eylül pazartesi günü de, Buca belediyesinin yeniden tadilatını yaptığı ve ADD’ye devretmeye karar verdiği, Buca Yeşildere yolu üzerindeki Atatürk Maskı’nın açılışını yapacaktır. 9 ve 10 eylüldeki programlara, tüm halkımız davetlidir.” Dedi

SÜHEYL BATUM KİMDİR?

Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Mehmet Sıtkı Sadık, annesinin adı Rezan Güloz'dur.


Hukukçu, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Paris I Pantheon Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek ihtisası ile doktorasını İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku kürsüsüne asistan olarak girdi. 1985 yılında doktor, 1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör unvanı aldı. Galatasaray Üniversitesinde 1997-2000 yılları arasında İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptı. 2000-2003 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve 2003-2007 yılları arasında da Rektörlüğü görevlerinde bulundu. Yayınlanmış 5 kitabı, çok sayıda makalesi bulunmaktadır.Çok iyi düzeyde Fransızca, orta düzeyde İngilizce bilen Batum, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.