Süleymani'nin cenazesi izdiham nedeniyle defnedilemedi

Süleymani'nin cenazesi izdiham nedeniyle defnedilemedi

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin memleketi Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde izdiham nedeniyle defin işlemi ertelendi. 

Haberde, cenazedeki izdiham esnasında 40 ölü, 213 yaralı olduğu bildirildi. Yapılan son dakika açıklamasında, yaşanan izdiham nedeniyle cenazenin durdurulduğu ve definin ertelendiği ifade edildi.

Dün başkent Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde kızı Zeynep Süleymani konuşmuş, "Çılgın Trump babamın ölümüyle her şeyin sona erdiğini düşünmesin" demişti. Süleymani'nin cenaze namazı İran dini lideri Ayetullah Hamaney kıldırmış, namaz sırasında gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Süleymani bugün memleketi Kirman'daki şehitliğe defnedilecek.

İZDİHAM SEBEBİYLE DEFİN İŞLEMİ ERTELENDİ

General Süleymani’nin cenaze merasimini düzenleme komitesi başkanı Mehdi Sedefi, Kirman şehrinde yaşanan izdiham nedeniyle cenazenin defin işlemlerinin yapılacağı alana götürülemediğini ve bu nedenle başka bir güne ertelendiğini açıkladı. Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de cenaze merasimlerinin başka bir güne ertelendiğini doğrulayarak, yoğun kalabalık nedeniyle defin işlemlerinin yapılamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.