Süper Lig’in başlaması bizi cesaretlendirdi

Süper Lig’in başlaması bizi cesaretlendirdi

TFF 3. Lig 1. Grup ekibi 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş takımdaki son durumu değerlendirdi.

Antrenmanlara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Aktaş, “Takım olarak toplandık ve antrenmanlarımıza başladık. 18 Temmuz’da ligler başlayacakmış gibi sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Takım olarak sıralamada da iyi bir yerdeyiz. Takımda da moraller yerinde” ifadelerini kullandı. 1928 Bucaspor, kulüp tesislerinde testlerden geçen sarı lacivertli ekipte tüm oyuncuların sonuçları negatif çıktı. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Cihan Aktaş, koronavirüs pandemisinden önce yakaladıkları havayı devam ettirmek ve sezonu istedikleri yerde bitirmek istediklerini ifade etti, “Pandemi sürecinden geçtik. Bu dönem sadece bizim için değil herkes için zor bir süreçti. Ligimizi değerlendirecek olursak, rakiplerimizin ve bizim hazırlanmak için oldukça vakti oldu. Takımların hemen hemen hepsi hazırlanmış durumda. Süper Lig’in ve TFF 1. Lig’in başlaması ve maçların normal seyrinde oynanması takımları daha çok cesaretlendirdi. Şu aşamadan sonra bizim zaten durumumuz belli. Lig bitmiş değil bizim için. Çok ciddi bir hava yakalamıştık. Aynı havayı devam ettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2020-06-19-at-15.21.08.jpeg

“Problem yaşamıyoruz”

Futbolcuların virüsü ailelerine taşımaktan korktukları için çekinceleri olduğunu ancak tamamının adapte olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Futbolcuların çekinceleri tabii ki var. Normalleşme süreci devam ediyor. Bir azalma olsa da yeniden bir artış meydana geldi. Futbolcular kendilerinden ziyade virüsü ailelerine taşımaktan korkuyorlar. Onun dışında biz grup antrenmanlarına, takım antrenmanlarına uzun süre önce başladık. Futbolcular olaya adapte oldu, kulübümüz de izole durumda. Problem yaşamıyoruz. Dışarıdan giriş çıkışlar kontrol altında. Belirli aralıklarla testten geçtik. Futbolculardan yana bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zaten oyun başladıktan sonra oyuncular kendini oyunun akışına bırakıyor” şeklinde konuştu.

“Oynanmasını istiyoruz, karar TFF’nin”

TFF’nin vereceği nihai kararı beklediklerini belirten Aktaş, TFF’nin liglerin başlaması ile ilgili kulüplere bir yazı gönderdiğini ve liglerin başlayıp başlamaması konusunda kulüplerin fikirlerini aldığını aktardı. Şampiyonluğa, Play Off’a oynayan ve küme düşme hattında yer alan takımların ligin oynanmasını istediğini, diğer tüm kulüpler ise maddi yönden zarar edecekleri için ligin oynanmaması yönünde fikir sunduklarını söyleyen Aktaş, “Ligdeki takımların yüzde 80’i karşılaşmaların oynanmasını istemiyor. Bu konuda bizim kararımız ise oynanması yönünde ama son kararı TFF verecek. Ligler başlayacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Alınacak her karara da saygı duyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.