Süper Lig’in şampiyonu Bornova Stadı’nda belli oldu

Süper Lig’in şampiyonu Bornova Stadı’nda belli oldu

Bornova’da Gençlik ve Spor Bayramı’nda tarihi gün

Süper Lig’in düğümü, Türkiye futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova’da çözüldü. Türkiye’nin yanısıra Dünyanın dört bir yanında milyonların ekran başına kitlendiği Göztepe-Galatasaray maçı Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nda oynandı. 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı’nda Bornova Stadı’nda Türkiye için tarihi bir gün yaşandı. İstanbul’un Sarı-Kırmızılı ekibi üç puanı tek golle aldığı karşılaşmanın ardından 21. şampiyonluğunu kazandı. Bornova Belediyesi, sırasıyla 3 yıl Göztepe, 8 yıl Galatasaray formalarını giyen Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ı da unutmadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, son olarak forma giydiği Altınordu’da futbolu jübile yapmadan bırakmak zorunda kalan efsane oyuncu için hazırlattığı özel plaketi, Galataray Başkanı Mustafa Cengiz ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte verdi

Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan Bornova’da tarihi bir gün yaşandı. 

Süper Lig’de sezonun finali niteleğindeki maç Bornova Belediyesi’nin iki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nda oynandı. İki sezondur İzmir’in en üst liglerdeki iki temsilcisi Göztepe ve Altınordu’nun maçlarını oynadığı Bornova Stadı,  son haftanın en önemli maçına sahne oldu. Yıllar süren Süper Lig hasretini Bornova’da bitiren Göztepe, haftaya lider giren Galatasaray ile Bornova Stadı’nda oynadı. Zorlu maçı tek golle kazanan Galatasaray, 21. şampiyonluğunu kazandı. 

İki takımı da kutladı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Böylesi üst düzey maçlara ev sahipliği yapmak kentimizin tanıtımı açısından çok önemli. Geçen sezonu olduğu gibi bu sezonu da sorunsuz bir şekilde atlattık. Şampiyon Galatasaray’ı kutluyor, iki yıldır Bornova Stadı’nda tüm İzmir’e büyük gurur yaşatan Göztepemizi gösterdiği onurlu mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bahri Altıntabak unutulmadı

Bornova Belediyesi, sırasıyla 3 yıl Göztepe, 8 yıl Galatasaray formalarını giyen Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ı da unutmadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, son olarak forma giydiği Altınordu’da futbolu jübile yapmadan bırakmak zorunda kalan efsane oyuncu için hazırlattığı özel plaketi, Galataray Başkanı Mustafa Cengiz ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte verdi. Duygu olan anlar yaşayan Bahri Altıntabak, “Hayatım en özel ve güzel anlarından birini yaşadım. Futbolu jübile yapmadan bırakmak zorunda kalmıştım. Bu sürpriz Beni çok mutlu etti. Nezaketli davranışı nedeniyle Olgun Başkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.