Sürekli yiyoruz ama bu etkisini kimse bilmiyor!

Sürekli yiyoruz ama bu etkisini kimse bilmiyor!

Bayıla bayıla yediğimiz nohudun sağlığımıza olan bu etkisini öğrendikten sonra...

Tükettiğimiz tüm gıdaların vücudumuzda ayrı bir işlevi vardır, bu yüzden tüm gıdalar bize aynı besinleri sağlayamaz. Sağlıklı gıdalar, sağlıklı bir enerji seviyesini korumak ve daha uzun süre yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz proteinleri, karbonhidratları, besinleri ve mineralleri sunar. Peki, uzun yaşamanızı destekleyecek besinler nelerdir?

Somon 

Somon veya “yağlı balık”, omega 3 açısından zengindir, bu da onu plazmadaki kolesterol seviyelerini ve trigliserid seviyelerini düşüren bir gıda yapar. Bu balık ayrıca kanda pıhtı oluşumunu önler. Ayrıca, diğer herhangi bir balık türünde olduğu gibi, somon da mükemmel bir protein kaynağıdır.

Bitter çikolata

Bitter çikolata, ihtiyaç duyduğumuz proteinler, yağlar, karbonhidratlar ve diğer besinler gibi besleyici elementler içerir. Başlıca bileşenleri kakao çekirdekleri ve karbonhidratlardır. Kakao yağı, kolesterolü yükseltmeyen doymuş bir yağ asidi olan stearik aside sahiptir. Ayrıca, bir kan arıtma ve kan dolaşım simülatörü olarak görev yapan bir madde olan teobromin de içerir.

Domates

Bir başka yaşamınızı uzatan yiyecek, esas olarak su ve karbonhidrat içeren bir otsu bitki olan domatestir. Potasyum gibi minerallere ek olarak çok miktarda A ve C vitamini sağlar. Domatesler ayrıca bir antioksidan görevi gören ve bir karotenoid olan likopen açısından da zengindir. Kronik ve kardiyovasküler hastalıkları önler.

Brokoli

Brokoli, yüksek A vitamini ve D içeriğine sahip bir sebzedir, fakat aynı zamanda antioksidan ve besleyici özelliklere de sahiptir. Çoğunlukla sudan oluştuğu için, büyük miktarlarda brokoli tüketmek kilo alımı gibi bir sorun yaratmaz. Brokoli ayrıca kardiyovasküler sağlığa yardımcı olan B vitaminleri de içerir. Bu sebze ayrıca katarakt ve maküler dejenerasyonunu önleyen doğal bileşikler olan lutein ve zeaksantin içerir.

Avokado

Bu meyve, kalori içeriğini artıran lipitler sunar. Bu arada avokado, oleik asit gibi doymamış yağlar içerir. Ayrıca kalsiyum emilimi ve kardiyovasküler sağlığa yardımcı olan magnezyum ve potasyum gibi minerallere de sahiptir. Vitaminler söz konusu olduğunda, bu meyve özellikle mükemmel bir antioksidan olan E vitamininin yanı sıra C vitamini ve B6 açısından da zengindir.

Mercimek

Baklagil ailesinin bir üyesi olan mercimek, et kadar güçlü bir protein kaynağıdır. Magnezyum, çinko ve fosfat gibi mineraller içerirler. Mercimek ayrıca, aralarında folik asit olan B grubu vitaminleri de içerir. Bu vitaminler hücre, hormon ve kırmızı kan hücresi oluşumunda rol oynarlar.

Nohut

Nohut, kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kanın trigliserit seviyelerini dengelemeye yardımcı olan özel bir yağ türü olan lesitin içerir. Aynı zamanda, yağı ortadan kaldıran bir lif türü olan çözünebilir liflere de sahiptir. Kardiyovasküler sistemi koruyan ve kan dolaşımındaki yağ lekesi oluşumunu önleyen omega 3 ve 6’da zengindir. Ayrıca, nohut, siroza veya hepatite yol açabilecek toksinleri ortadan kaldırır ve bu da karaciğer için çok iyi bir yardımcı oldukları anlamına gelir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.