Suriye operasyonu ile ilgili Trump'tan flaş açıklama!

Suriye operasyonu ile ilgili Trump'tan flaş açıklama!

"IŞİD'le Türkiye Suriye, İran, Rusya ve Kürtler ilgilenmeli "

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinden çekilme ve Türkiye’nin harekâtına yeşil ışık yakma kararı hakkında yeni bir açıklama yaptı. İç kamuoyunda IŞİD’e karşı müttefiki olan Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) terk etmekle suçlanan Trump, “Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar” dedi; “ABD’nin, birçoğu kabilesel olan bu saçma sonu gelmez savaşlardan çekilme vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Twitter’dan yaptığı uzun açıklamaya ‘”ABD Suriye’de 30 gün kalacaktı, bu yıllar önceydi. Kaldık ve ufukta bir hedefi görünmeyen bir savaşa giderek daha derin bir şekilde girdik” diye başlayan Trump, kendisinin Beyaz Saray’a gelmesinden kısa süre sonra IŞİD’in yenilgiye uğratıldığını belirtti.

Trump uzun açıklamasında, “Kürtler bizimle savaştı ama bunun için devasa boyutlarda para ve ekipman aldılar. Türklerle on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı yaklaşık üç yıl engelledim ama bizim, birçoğu kabilesel olan bu saçma sonu gelmez savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve döndürme vaktimiz geldi. Çıkarımıza olan yerlerde, sadece kazanmak için savaşacağız. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin şimdi sorunu çözmeleri, yakaldıkları IŞİD savaşçıları ile kendi mahallelerinde ne yapmaları gerektiğine karar vermeleri gerekiyor” dedi.

138296_769x577.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.