Suudi Arabistan, 2020 Dünya Bilardo Kupası’na ev sahipliği yapacak

Suudi Arabistan, 2020 Dünya Bilardo Kupası’na ev sahipliği yapacak

Suudi Arabistan, 23-28 Haziran tarihleri arasında Cidde’de gerçekleştirilecek 2020 Dünya Bilardo Kupası’na ev sahipliği yapacak.

WPA (Dünya Bilardo Birliği) tarafından onaylanan Dünya Bilardo Kupası, eleme kriterleri ve global olarak gerçekleşecek eleme etkinlikleri ile seçilen oyunculardan oluşan 31 ülkeden 32 oyunculu takımla yapılacak.

10 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Ev sahibi ülke olarak Suudi Arabistan, Suudi Arabistan Bilardo ve Snooker Federasyonu tarafından seçilecek iki takımla kupada yer alacak.

Dünya Bilardo Kupası 2006’dan bu yana 9 top bilardo etkinlikleri içindeki en büyük organizasyon ve bu tarihten beri straight-knockout formatını benimsiyor.

Avusturyalı çift Albin Ouschan ve Mario 2019’da kupayı ikinci kez kazanan son şampiyonlar. Dünya Bilardo Kupası’nın önceki kazananları arasında Filipinler, Çin ve ABD yer alıyor.

www.korfezhaberi.com sitesinin haberine göre, Suudi Arabistan ve Matchroom Pool ile yeni kurulan ortaklık; koçluk ziyaretleri, oyuncu görünümleri ve okul seminerleri aracılığıyla krallığın temelden havuz profilini yükseltmeyi amaçlayan 10 yıllık bir anlaşmayı içeriyor.

SÜPER KUPA, GOLF, DAKAR RALLİSİ

Suudi Arabistan Spor Kurumu Başkanı Prens Abdulaziz Bin Türki Al Faisal Al Saud konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2020 Dünya Bilardo Kupası, krallık için bir başka önemli adımdır, bu da dünya standartlarında farklı spor etkinliklerine konuksever bir şekilde ev sahipliği yapma arzumuzu sergilemektedir. Bu etkinlikler aynı zamanda Suudi Arabistan halkına tüm yıl boyunca çok çeşitli sporlar yapma ilhamı verecek.

Geniş bir ülkeye ve pek çok alanda canlı bir ilgiye sahip, genç ve dinamik bir ülkeyiz. 2020’nin başlarında, Dakar Rallisi’nin açılışını, İspanya Super Cup Futbol ve Suudi Arabistan Uluslararası Golf Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan ve spor etkinlik takvimimize Dünya Bilardo Kupası’nı da dahil etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.’’

Matchroom Sport Başkanı Barry Hearn ise şunları söyledi:

“9 top bilardo için büyük bir an yaşıyoruz. Bu spor artık dünya çapında genişlemeye başladı ve Ortadoğu’ya en büyük ve en prestijli etkinliklerden birini getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu, Suudi Arabistan’daki bilardo hayranları için dünyanın en seçkin oyuncularını en büyük turnuvasında görmeleri için harika bir fırsat olacaktır. Bu etkinlik aynı zamanda Ortadoğu’daki bu fantastik sporu büyütmemize yardımcı olmak için bir fırsattır. Harika bir etkinlik ortaya koymak için ortaklarımızla birlikte çalışmayı, bilardoya olan mevcut ilgiden faydalanmayı ve Suudi Arabistan’ın gençliğine ulaşarak bu sporda mükemmellik kazanmaları için ilham vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.