Tacettin Bayır, Devletin Valisi de Kaymakamı da Bu Duruma Müsaade Ediyor

Tacettin Bayır, Devletin Valisi de Kaymakamı da Bu Duruma Müsaade Ediyor

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, özel bir kanalda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bayır, CHP olarak olası bir erken seçime hazır olduklarını belirterek, ‘’Eskisinden daha güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Biz hiçbir zaman seçimden kaçmadık. Ka

Erken Seçim Olma İhtimalini Mümkün Görmüyorum

Meclisi Bypass ettiler.  Saraydan gelen direktifler doğrultusunda, istediği kanunu geçiriyorlar. Bunları komisyon toplantılarında da görüyoruz. Muhalefet partisinin görüşlerini dikkate almıyorlar. Her şeyi ben bilirim anlayışı içerisindeler. Bu yüzden, erken seçim olma ihtimalini mümkün görmüyorum. Ekonomi bir seçimi daha kaldıramaz. Her 6 ayda bir seçim olmaz.

Ne Söyledilerse Tersini Yaptılar

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, ‘’Ülkemizde İstikrar vurgusu yaparak ve ekonomiyi düzelteceğiz’’ diyerek, oy istediler. Bugünkü manzara ortada. 7 Haziran’dan bu yana 520 vatan evladımızı, Şehidimizi toprağa verdik. Hani istikrar gelecekti, ekonomi düzelecekti, işsizlik azalacaktı? Ne söyledilerse tersini yaptılar. 1 Kasım da ki, istikrar vurgusunu hayata geçirselerdi de, keşke biz mahçup olsaydık. Akp ne yazık ki ülkemizi uçuruma sürüklüyor.

 

Vatandaşa Mahkeme Yolu Kapatıldı

Türkiyede’ki elektrik dağıtım ihalesi 21 şirketine verildi. İhaleyi alan şirketler, kar-zarar oranlarını bilerek, ihaleye girerek, ihaleyi kazanıp, dağıtımı üstlendiler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kazanan şirketlerde içinde durum böyle. Bu bölgelerimizdeki kayıp kaçak oranı %75’e tekabül ediyor. Yani, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak’ta’taki kayıp kaçak oranı, 4 Atatürk barajına eş değer olup, 16 milyar kw saate hesap ediyor. Enerji Komisyonunda, ‘’Kayıp kaçak bedeli vatandaşlardan alınacak’’ ibaresi eklendi. Ayrıca, vatandaşa Mahkeme yolu da kapatıldı. Açıkça söylüyorum, bu durum Anayasaya aykırıdır.

Ülkesini seven her bir birey olarak; İşçisi, köylüsü, emeklisi, çiftçisi, iş adamı olarak buna başkaldırmalıyız. Bugün bu duruma ses çıkartmazsak, yarın bir gün nasıl olsa ses çıkarmıyorlar diyerek, farklı gelir vergilerini de bizlere ödetirler. Yapılmak istenen bu yanlışa ortak olmalıyım.

Devletin Valisi, Kaymakamı Da Bu Duruma Müsaade Ediyor

Bize komisyonda, ‘’Kayıp kaçak farkı oranının, Terör olayları ile bağlantılı olduğunu söylediler. Terör olduğu için enerji şirketleri çalışamıyor, can güvenliklerini sağlayamıyoruz’’ dediler. Araştırdık. Terör olayları olmadan önce de, bugünde aynı oranla karşı karşıyayız. Burada, ödememek bir alışkanlık haline getirilmiş. Devletin valisi, kaymakamı da bu duruma müsaade ediyor. Çünkü aldıkları talimatı uyguluyorlar. Bunu da, o bölgeden oy almak için yapıyorlar. Geçen hafta bu konu mecliste görüşülecekti. Gerçekleştirdiğimize inandığım etkin muhalefetle, toplumu bu konuda bilinçlendirdik. Odalar, Stk’lar, sanayi kuruluşları da bu duruma tepki göstererek, mecliste görüşülmesi ertelendi. Namussuzların cesaretle, namuslu insanları sömürmesine izin vermeyeceğiz.

fccb96a8-125e-4637-af7f-7b10e50c6a34

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.