Tahir Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Tahir Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek oldu.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek oldu. Akyürek, "2053, 2071 hedefleri için belediyeler olarak ciddi katkı yapmak durumundayız. Şehirler olarak birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar çalışma sözü veriyoruz" dedi.

3 dönemdir görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Ankara’da yapıldı. The Green Park Otel’de düzenlenen toplantıda, Kadir Topbaş'ın yerine yeni başkan seçimi yapıldı. Seçim sonrasında Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek oldu.

Başkanlık görevine gelen Akyürek, "Geçmişten bugüne hizmet eden tüm başkanlarımıza, ercümen üyelerine, meclis üyelerine şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca eski İstanbul Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a da buradan birlik üyelerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için, 2053, 2071 hedefleri için belediyeler olarak ciddi katkı yapmak durumundayız. Şehirler olarak birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar çalışma sözü veriyoruz. Bundan sonra da belediyeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, dayanışmanın artması ve projelerde birlikte hareket etme gibi bir çok konuda çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.