Tahliye Olan İzmirli İş Adamı Ahmet Kurtuluş'un Avukatından Açıklama

Tahliye Olan İzmirli İş Adamı Ahmet Kurtuluş'un Avukatından Açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve iş adamı Ahmet Kurtuluş, yaklaşık 6 ay cezaevinde hapis yattıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avukatları Özgür Senger ile Deniz Yiğitceoğlu iş adamı Kurtuluş’un, “Örgüt kurma ve yönetme” ile “Cinayet” suçlarına ilişkin somut ve her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delillerin bulunmaması, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle tahliye edildiğine dikkat çekti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan avukatları. tutukluğu sürecinde Kurtuluş’un karalanmaya çalışıldığını iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada; “Müvekkilimizin tutuklanmasından sonra, hem basın nezdinde, hem de kamuoyunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratılmıştır. 6 ayı bulan tutukluluk sürecinde, müvekkilin ismi karalama kampanyalarıyla lekelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilimiz, kamuoyunca bilinen bir silahlı örgütün de üstünde bir konumdaymış gibi lanse edilmiştir. Hatta bu örgütün, müvekkilimizin ‘Lideri olduğu örgütün(!)’ silahlı kanadıymış gibi ifade edilmesi, kamuoyunda Ahmet Kurtuluş ismini, ‘Yeraltı’ dünyasının büyük liderlerinden ve korku duyulması gereken bir isimmiş gibi göstermiştir. Basın ve kamuoyunun bildiği gibi, müvekkilimiz Ak Parti’nin İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, Ak Parti’de milletvekili aday adaylığına başvurmuş, siyaseten tanınan ve bilinen bir şahsiyettir. Yine müvekkilimiz, pek çok sektörde faaliyet gösteren fabrikaları ve atölyeleri bulunan başarılı bir işadamıdır” denildi.

BİRÇOK KİŞİ SERBEST KALDI

Soruşturma kapsamında tutuklanan pek çok kişinin serbest kaldığının vurgulandığı açıklamada şunlar ifade edildi; “Müvekkilimizin, tutukluluğundan çok öncesinde başlayan sağlık sorunları, tutukluluk hali ve hakkında yürütülen bu karalama kampanyası nedeniyle daha sıkıntılı bir hal almıştır. Basın ve kamuoyunca da bilindiği gibi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, bu 6 aylık süreç içinde birçok kişi, delil durumunun lehine değişmesinden dolayı tahliye edilmiştir. Müvekkilimiz, ağırlaşan sağlık problemleri, atılı ‘Örgüt kurma ve yönetme’ ile ‘Cinayet’ suçlarına ilişkin somut ve her türlü şüpheden uzak, inandırıcı delillerin bulunmaması, dosya kapsamındaki delillerin toplanmış olması ve delil karartma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle adli kontrol şartıyla cezaevinden tahliye edilmiştir. Müvekkil hakkında ‘Suç örgütü lideri’ algısı yaratan, müvekkili madden ve manen büyük yıkıma uğratan, her türlü kişi ve kurum hakkında hukuki süreçler başlatacağımızı, müvekkil adına basın ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.