Taksicileri şok eden mesaj! ‘Trafiğe çıkmayın!’

Taksicileri şok eden mesaj! ‘Trafiğe çıkmayın!’

İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık’ın talimatıyla,  taksicilerin telefonlarına ‘Trafiğe çıkmayın’ mesajı yollandı.

Medya Ege- Özel haber/ İzmir’de taksicileri karıştıran mesaj önce gün cep telefonlarına düşmeye başladı. İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık’ın talimatıyla gönderilen mesajda, taksicilere ‘Trafiğe çıkmayın’ uyarısı yapıldı. Bu uyarının nedeni ise,  belediye çalışma ruhsatı alamayan taksilerin trafikten men edilmesi ve ceza kesilmesi oldu.

Taksiciler, kayıtlı oldukları odanın elinden alınan eğitim faaliyetlerine zaman ve mekân darlığından dolayı katılmadıkları için belediyeden çalışma ruhsatı almadan işlerine devam ederken, çalışma ruhsatı olmayan taksilere trafik ekipleri tarafından cezalar kesilmeye,  araçlarının trafikten men edilmesine başlandı.

Çalışma ruhsatı olmadığı için trafikten men edilen taksi sayısındaki artış ve başvurular üzerine İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, çalışma ruhsatı olmayan taksiciler için, geçici bir süre kazanmak için emniyette görüşmeler yaptı. Ancak bu görüşmeler sonunda, emniyet yetkilileri,  sadece kanunların gereği neyse onun yapılması gerektiği cevabını verdiler.

Taksicilere zora sokan uygulamaya çözüm bulamayan, üretemeyen İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, çareyi taksicilere SMS göndermekte buldu. Başkan Anık, odaya kayıtlı taksicilerin telefonlarına gönderdiği mesajda, ‘Trafiğe çıkmayın’ dedi.

71258821_518555912275966_551722406398394368_n.jpg

Çözüm bekledikleri odalarından, ‘Trafiğe çıkmayın’ mesajı almalarının şokunu yaşayan taksiciler, oda yönetimini eleştiri yağmuruna tuttular. Oda Başkanı Celil Anık’ın, taksici esnafın sorunu çözememesinin altında, geçtiğimiz seçimlerde siyasete giriş yapmaya çalışmasının olduğunu iddia ettiler.

Taksisi trafikten men edilen taksi şoförü, “Başkan Anık, siyaset yapmak yerine, esnaf başkanı gibi çalışsaydı, bugün bu sorun öyle ya da böyle çözülürdü. Ancak onun yaptığı siyaset, ona köstek oluyor, dolaylı olarak bize de köstek oluyor. İzmirli esnaf taksicilerin odası, siyasete sıçrama tahtası değildir. Her gün birkaç arkadaşımız trafikten men ediliyor. Belediyeden çalışma ruhsatı almak ise,  hem eğitim açısından,  hem mekân açısından 10 günden önce mümkün değil. Taksici değil 10 gün, bir gün bile işe çıkmasa zararını kim giderecek, Başkan Celil mi?”  Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.