Tam Faktoring, “Mutlu Çalışan” Stratejisi ile Fark Yaratıyor!

Tam Faktoring, “Mutlu Çalışan” Stratejisi ile Fark Yaratıyor!

Tam Faktoring, mikro KOBİ’ler, küçük işletmeler ve startup’lara hizmet veriyor.

Tam Faktoring Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hayati Çelikcan, 110 bin işlem adedi ile Tam Faktoring’in geçen yıl en çok işlem yapan faktoring firması olmasına dikkat çekerek, başarılarının arkasında çok motive ve mutlu çalışan bir saha ekibi olduğunu dile getirdi. “Tam Faktoring’in büyüme başarısının en önemli etkenleri arasında müşterisinin her koşulda yanında olan, hızlı çözüm üretenve işini severek yapan bir saha ekibinin olması. Mikro KOBİ’lere erişiyor, onların işlerini devam ettirmeleri için gerekli olan cansuyu niteliğindeki finansman desteğini sağlıyoruz. Müşterilerimize dokunan ekibimizin mutlu olması, hizmet kalitemizin artmasına doğrudan yansıyor ve müşterilerimizin de mutlu olmaları anlamına geliyor. Bu nedenle çalışan mutluluğuna çok önem veriyoruz.

“Tam Faktoring’te yeni mezunlara da kariyer fırsatı sağlıyoruz. Altyapıdan adam yetiştiriyoruz, bugün 36 Şube Yöneticimiz var ve 26’sını biz yetiştirdik. Bununla gurur duyuyoruz.”

Çelikcan, saha satışı gibi zorlu bir görev üstlenen ve şirket kadrosunun yarısından fazlasını oluşturan bir ekipte mutluluğun formülünü nasıl yakaladıklarını ise şu şekilde açıkladı: “Şirket içinde herkesin çok rahat anlayabileceği, şeffaf, tümüyle performansa dayalı bir kariyer yolculuğu kurguladık. Tam Faktoring’te yükselmek, tamamen kişinin performansına bağlı. Performans kriterlerini de çok açık ve net bir şekilde tanımladık. Sıfır deneyimi olan bir çalışan bile, performansa bağlı olarak Tam Faktoring’te orta ve üst düzey kademelere yükselebilir. Şu anda görev yapan 36 Şube Yöneticimizden 26’sını kendi içimizden yetiştirdik ve bununla gurur duyuyoruz.

Diğer taraftan, şirkete yeni başlayanlar için çok kapsamlı bir oryantasyon programımız var. Yeni başlayanlar tüm sistemi bu oryantasyon sürecinde canlı örneklerle anlama olanağına sahip oluyorlar. Şirket ve çalışanların gelişimi kesintisiz ve sürdürülebilir şekilde devam etsin, çalışan kadroların ve özellikle sahanın geri bildirimleri yönetimde karşılık bulsun diye Gelişim Komiteleri kurduk. Gelişim Komitelerimiz, sistematik çalışmalarla şirketin ve ekiplerimizin daha etkin çalışabilecekleri bir zemin oluşturuyor. Yeni başlayan bir Müşteri Temsilcimize, 6 ay boyunca Satış Koçluğu desteği veriyoruz. Satış Koçlarımız bire bir kendileri ile sahada çalışıyorlar ve ayrıca ihtiyaç duydukları her konuda Müşteri Temsilcimizin yanında oluyorlar.”

Çelikcan; ayrıca, 2020 yılı içinde Türkiye genelinde yaygın şubeleşme ve saha ekiplerini büyütme stratejilerini devam ettireceklerini dile getirdi. “2019 yılını 3 şube açarak ve 2 mobil ve 1 dinamik ekip kurarak tamamlamıştık. Tam Faktoring olarak her ekonomik koşulda müşterilerimizin yanında olmak, koşullarını doğru anlamak ve hizmet kalitemizi sürekli geliştirmek istiyoruz. Söz konusu hedeflerimizi gerçekleştirmek için yaygın şubeleşme ve saha ekipleri tarafında istihdam arttırma stratejimize devam edeceğiz. Geçen yılın sonunda 23 ilde 36 şube sayısına ulaşmıştık. 600’ün üzerindeki çalışan sayımızın 400’e yakını aktif olarak sahada müşterilerimize dokunuyor. Bu yıl 5 yeni ilde daha şube açmamızın yanı sıra 5 mobil ekip daha kurarak yapılanmamızı devam ettireceğiz. Sadece saha tarafında 100 kişi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. Böylece şube sayımız 28 ilde 41 olurken, saha ekibimiz de 500 kişinin üzerine çıkmış olacak.” dedi.

Çelikcan; Tam Faktoring olarak bir yandan mikro KOBİ’lerin ticaretlerini devam ettirecek finansman desteğini sağlarken, diğer yandan da istihdam açısından Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.