Tarih severler Ege Üniversitesi’nde buluşuyor

Tarih severler Ege Üniversitesi’nde buluşuyor

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne bağlı olarak 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Tarih Kulübü etkinliklerine büyük bir hızla devam ediyor.

Amacı, tarihi sevdirmek ve öğrencilere akademik manada tarihi bilgiler kazandırmak olan kulüp, çeşitli üniversitelerden alanında uzman hocaları konuk ediyor. Geçmiş yıllarda etkinlikleriyle beğeni toplayan kulüp, önümüzdeki günlerde Osmanlı tarihini konu alan etkinliğiyle tarihseverlerle buluşacak.
Geçtiğimiz yıl, Berzem kitabıyla tanınan Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksu’yu konuk eden kulüp, büyük ilgi topladı. Göksu, ’’Muhteşem Çağın Mütevazı Çocukları: Selçuklular" konulu konferansında  Selçuklu Devleti’nin bilinmeyen yanlarını öğrencilere aktardı. Aynı zamanda yazmış olduğu Berzem adlı kitabını imzalayarak okuyucularını sevindirdi.
Bu yıl ilk etkinliğiyle öğrencilerle buluşacak olan kulüp, Osmanlı Devleti’nin kuruşunu farklı bir açıdan sunan bir konferans düzenleyecek.Konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilmler Fakültesi Ortaçağ Tarihi A.B.D Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kayapınar’ın konuşmacı olarak katılacak.
         ''Bizans Kaynaklarından Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu’’ adlı konferans 3 Ocak 2017’de Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.