Tariş Tağşiş Listesine Girdi, Ürünlerini Toplattı

Tariş Tağşiş Listesine Girdi, Ürünlerini Toplattı

Özelleştirmelerle geçtiğimiz yıllarda gündemden düşmeyen TARİŞ, bu sefer de taklit ürünlerle gündeme geldi.

Bir asırlık tarım kooperatifi olan TARİŞ tağşiş listesine girdi. TARİŞ'in Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, taklit ve tağşiş ürünleri açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın listesinde yer almasıyla ilgili olarak: "Fason olarak ürettirdiğimiz ürünle (ayçiçek yağı) ilgili sorun yaşadık, ürünü piyasadan toplattık. Konunun diğer birliklerle ilgisi yok."

Bakanlık tarafından örnek alınarak incelenen TARİŞ'in ayçiçek yağında farklı tohum yağlarının tespit edilmesi üzerine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, internet sitesi üzerinden açıklama yaparak, ayçiçek yağı üretimlerinin olmadığını, listede yer alan yağın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine ait olduğunu duyurdu.

Ürünü toplattılar

TARİŞ'in sorunlu ürünlerinin fason üretim olduğu öğrenilirken konuyla ilgili açıklama yapan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Eren şu ifadeleri kullandı: "Tağşişe karşı hassasiyetimizle bilinmemiz nedeniyle bakanlığın açıkladığı tağşiş listesinde Tariş ismini gören birçok kişi şaşırarak bize dönüş yapıyor. Bunun bizimle ilgili olmadığını anlatıyoruz. Bakanlığa da listede Tariş isminin ayrıştırılması için yazı yazdık. Dört birliğin ortak markayı kullanması zaman zaman bu tip yanlış anlaşılmalara neden oluyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.