Tasarı Narlıdere'de protesto edildi

Tasarı Narlıdere'de protesto edildi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe teşkilatının Tecavüzün meşrulaştırılmasına yönelik hükümetin hazırladığı yasa tasarısına karşı yapılan basın açıklamasına katıldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe teşkilatının Tecavüzün meşrulaştırılmasına yönelik hükümetin hazırladığı yasa tasarısına karşı yapılan basın açıklamasına katıldı. 

Ellerinizi kadınlarımızdan ve çocuklarımızdan çekin 

CHP Narlidere ilçe teşkilatı tarafından gerçekleştirilen protesto etkinliğine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP Kadın Kolları Başkanı Fikriye Arslan ve partililer katıldı. CHP Narlıdere ilçe teşkilatının yasa tasarısına protesto etmek için hazırladığı basın açıklamasını CHP Narlıdere Kadın kolları başkanı Fikriye Arslan okudu.  Arslan 'Tecavüzün asla meşrulaştırılayamayacağını' vurgulayan açıklamada hükümetin tecavüzü ve tecavüzcüyü korumayı amaçlayan yasa tasarısının tam bir skandal olduğunu ifade ederken Tecavüzü, tecavüzcüyü ve çocuk istismarını aklamalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Arslan “ Tecavüzü meşrulaştırmak ve tecavüzcüyü korumayı yasallaştırmak için hükümetin verdiği öneri  Türkiye'mizin siyasi tarihine saplanan paslı bir hançerdir. Bir kez daha Ak parti hükümetine sesleniyorum “Kirli ellerinizi çocuklarımızın ve kadınlarımızın üzerinden derhal çekin ve tecavüzü meşrulaştırma planlarınıza derhal bir son verin” dedi. 

Tarihimize kara bire leke olarak geçecek 

CHP Narlıdere İlçe teşkilatının gerçekleştirdiği protesto ve basın açıklamasına katılan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ‘ Tecavüz ve çocuk istismarı asla meşrulaştırılamaz'  diyerek eyleme destek verdi. Batur “ İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz açıklamada da belirttiğimiz gibi bugün CHP Narlıdere kadın kollarımızın da nefretle kınadığı gibi bir kez daha bu asla kabul edilemez yasa tasarısının derhal bir daha getirilmemek üzere çekilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı ve kadınlarımızı ilgilendiren ve asla tartışılmayacak bu tasarının meclise sunulması bile ülkemiz için bir ayıptır. Asla aklanmayacak bir konu olan çocuk istismarı ve tecavüzcüyü koruyan bu tasarıyı lanetliyorum. Bu tasarı kara bir leke olarak tarihe geçecektir ve asla aklanmayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı da bu girişimi lanetlemeye davet ediyorum. Tecavüz ve çocuk istismarı asla meşrulaştırılamaz” dedi. Açıklamadan sonra CHP Narlıdere Kadın kollarına üye kadınlar Mithatpaşa caddesi üzerinde ellerindeki yasa tasarısını protesto eden panklartlarla eylem yaptılar. Yapılan eyleme ise esnaf, vatandaşlar alkışlarla katılırken yoldan geçen araçların sürücüleri  kornoları ile destek verdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.