Taşımacılık Sektörü ve Coronavirüs Önlemleri

Taşımacılık Sektörü ve Coronavirüs Önlemleri

Sektörde 20. yılını dolduran Bozşahinler Turizm, güçlü araç filosu ve insan kaynağıyla taşımacılığa yeni bir boyut kazandırdı. 

Covid-19’un  duyulması ile birlikte başlattığı tedbirlerle dikkat çeken Bozşahinler Turizm, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgını karşısında riskli grupta yer alan sektörlerin desteklenmesini istedi.

Bozşahinler Turizm Kurucusu İrfan Görkemli, İstanbul’dan sonra İzmir’in salgının en fazla görüldüğü il olduğunu sorunun global, çözümün ise ulusal olduğunu söyledi. “Taşımacılık sektörü olarak bütün meslektaşlarımızla, paydaşlarımızla birlikte tüm zorluklara rağmen insanımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz” diyen Görkemli, “Gözlemlerimize göre bir kısım eksikler olmasına rağmen çok özverili davranarak güvenli ve ciddi tedbirler alıyoruz. Daha verimli olabilmek adına bir çok bilinmeze sahip olan virüsle ilgili elde edilen bilgi ve tecrübelerin mutlaka her ortamda paylaşılması gerekir” şeklinde konuştu. Ülke geneli ve İzmir de kurulan pandemi kurullarına çağrıda bulunan Bozşahinler Turizm Kurucusu İrfan Görkemli, sektörün desteklenmesini şu sözlerle istedi:

“Öğrenci personel ve turizm taşımacılığı şirketleri olarak hergün binlerce insanı araçlarımızla taşıyoruz. Şu an hayatın birçok kısmı durdu. Özellikle hayati önem arzeden tıbbi malzeme, sağlık, enerji, gıda sektörlerinde çalışmalar sürüyor. Bizler de bu sektörlerle birlikte hizmet olarak sahada yolcularımızla temas ve hareket halindeyiz. Bizlerin bu süreci sağlıklı yürütebilmesi için sizlerden destek almamız gerektiği düşüncesindeyim. Bir çok arkadaşımızın ekonomik sebeplerle dezenfektan ürünlerine ulaşmakta zorlandığını, kapanan işletmelerden ötürü zor durumda kaldığını biliyor ve duyuyorum. Bizim gibi her türlü riske karşı hizmet vermeye devam eden, üretmeye çaba sarfeden şirketler için dezenfektan, maske, eldiven, ateşölçer gibi malzemelerin destek kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda yüzey temizliğinde virüse karşı etkili olduğu bilinen cihaz ve ilaçların kamu kuruluşlarının yanısıra servis turizm ve ulaşım alanındaki kanallarla da paylaşılması gerektiği kanaatindeyim.”

Bozşahinler olarak en başından itibaren tedbirler aldıklarını, “virüsle mücadele” ve “ekonomik tedbirler” diye bunu iki kategoriye ayırdıklarını sözlerine ekleyen Görkemli, “Tüm personelimize ve araçlarımıza materyaller tedarik edildi. Dezenfektan ve ilaç pompaları şoförlerimize teslim edilerek, intibak eğitimleri başladı. Sağlık Bakanlığımızın paylaştığı kurallar yolcu ve sürücülerimize ayrı ayrı tanımlandı. Talimat şeklinde araçlarımıza konuldu. Salgınla mücadele için Bozşahinler bünyesinde oluşturduğumuz bir ekip  üzerinden tüm tedbirlerimiz denetleniyor ve raporlandırılıyor. 250 ye yakın personelimizin ödemeleri üç ay boyunca ödeme günlerinden on gün erkene çekildi. Tüm şoför kardeşlerimizden rica ediyorum lütfen kurallara uyalım ve tüm tedbirleri dikkatle uygulayalım. Çünkü sürecin sorunsuz geçirilmesinin, şoför kardeşlerimizin tecrübesine, fedakarlığına ve sahadaki tutumuna bağlı olduğunu düşünüyorum. En ufak bir ihmal insan hayatında büyük bir soruna yol açabilir. Bizler tüm çalışan arkadaşlarımızla “güvenli yol arkadaşınız” ilkesi ile  her zamanki gibi yolumuza devam edeceğiz.”

0-(6)-063.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.