Tatil dönüşü uykusuzluğa dikkat!

Tatil dönüşü uykusuzluğa dikkat!

Uyku düzeninde yaşanan sorunların iş ve trafik kazalarına yol açabildiğini belirten uzmanlar, uykudaki solunum bozukluklarını ise yüzde 120 oranında artırdığına dikkat çekti.

Uzmanlar, yetersiz uykunun gün içerisinde, dikkat eksikliği, konsantrasyon güçlüğü, performansta düşüklük, sinirlilik ve yorgunluk gibi pek çok duruma yol açabildiğini belirtiyor.

Uzmanlar, uyumadan birkaç saat önce yemek yemenin ve kafein tüketiminin bırakılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ayrıca, uyku ortamının düzenlenmesinin ve gün içerisinde yapılacak egzersizlerin de uykuya dalmayı kolaylaştıracağını ifade ediyor.

1662033165-m-g-ltepe.jpg

DOĞRU YATAK SEÇİMİ YAPILMALI

İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, “Yaz aylarının gelmesi ile beraber bireylerin günlük rutinlerinde yaşanan değişimler, uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Özellikle, tatil dönüşlerinde, çalışan bireyler için günlük hayata adapte olmak daha da zorlaşıyor. Bu süreçte, bozulan uyku düzenini kolay bir şekilde toparlamak için kaliteli ve sağlıklı bir uykunun olması şart. Bu şartlar sağlanamadığında, kişilerin eski düzenine dönmesi uzun zaman alacaktır. Her zaman belirttiğimiz gibi kaliteli ve sağlıklı bir uykunun olmazsa olması iyi bir yatak ve doğru uyku ürünlerinden geçiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.