Tebligat sonrası Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama

Tebligat sonrası Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama

Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki cezanın infazı için tebligat ulaştırıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

Meclis'i terk etmeyeceğini söyleyen Gergerlioğlu dün sabahın erken saatlerinde lavaboya giderken gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. 

Bugün Gergerlioğlu’na hapis cezasının infazı için tebligat geldi. Mevzuata göre.i Gergerlioğlu'nun 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekiyor. 

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tebligat: 10 gün süre verildiHDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na tebligat: 10 gün süre verildi

'TESLİM OLMAYACAĞIM'

Gergerlioğlu bugün katıldığı Artı TV’de yayınlanan Medya Kritik programında tebligatın ulaşması durumunda ne yapacağına dair şunları söylemişti:

“Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli.  Ben bunun hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ve kendim teslim olmayacağım.  Yakalama kararı durumunda adalet nöbeti evimde devam ediyor. Ama başka bir şekle evirilme durumu var. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağım. Benim meclisteki nöbetimin sonlandırmak için uyduruk bir karar aldılar. Meclise gitsem beni meclise almazlar. Araçlar ben var mıyım diye kontrol ediliyor.”

284958_650x464.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.