TEC TARAFINDAN BİRİNCİ KARİYER GÜNÜ DÜZENLENDİ

TEC TARAFINDAN BİRİNCİ KARİYER GÜNÜ DÜZENLENDİ

TEC’in desteklediği mezun öğrenciler tarafından organize edilen “Birinci TEC Kariyer Günü” Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu EGEM Salonunda gerçekleşti.

TEC’in desteklediği mezun öğrenciler tarafından organize edilen “Birinci TEC Kariyer Günü” Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu EGEM Salonunda gerçekleşti. 85 TEC öğrencisi, TEC mezunları ve TEC partner firmalarının katılımıyla gerçekleşen Kariyer Gününe ilgi büyüktü.

Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu Mekatronik programı öğrencileri için özel olarak düzenlenen “Birinci TEC Kariyer Gününe” Schneider Electric Manisa Fabrika Direktörü Kemal SANBAY, Cummins Filtration Fabrika Müdürü Kenan KOLDAY ve ilk TEC mezunlarından Berfu ALEV konuşmacı olarak katıldı. Kariyer Gününe katılan öğrenciler konuşmaların ardından TEC partner firmalarının İnsan Kaynakları temsilcileri ile ikili iş görüşmelerinde bulundular. Yaptıkları görüşmeler sayesinde mülakat deneyimi de yakalayan öğrenciler tecrübelerine yenilerini eklediler.

2013 yılında, İzmir'de hayata geçirilen TEC, Topluluklar için Teknik Eğitim, üniversite öğrencilerine birçok konuda rol model oluyor. Sanayinin teknik beceri ihtiyacını karşılamayı amaçlayan, TEC, Schneider Electric, Çimstone, Delphi, ESBAŞ, GKN Fokker, Gates, Stackpole International, Mahle, Hugo Boss firmaları tarafından destekleniyor.

TEC, Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Programı aracılığıyla, öğrencilerine yerel iş piyasalarında ihtiyaç duyulan becerileri öğreterek aynı zamanda bu iş yerlerini tanıma fırsatı da yaratıyor. 18 öğrencisi ile ilk mezunlarını veren TEC, uygulamalı eğitimler aracılığı ile öğrencilerini sektöre hazırlamaya ve okulundan başarı ile mezun olan öğrencilerin iş imkanı bulabilmesi için onlara yol göstermeye devam ediyor.

TEC Programı Hakkında

2013 yılında İzmir’de hayata geçirilen TEC, Topluluklar için Teknik Eğitimi üniversite öğrencilerine birçok konuda rol model oluyor. Sanayinin teknik beceri ihtiyacını karşılamayı amaçlayan TEC, Schneider Electric, Çimstone, Delphi, ESBAŞ, GKN Fokker Elmo, Gates ve MAHLE ve Hugo Boss firmaları tarafından destekleniyor. Gücünü paydaşlarının deneyimlerinden alan TEC, sanayinin ihtiyacını karşılayacak bir müfredat, öğretmen eğitimi, kariyer rehberliği ve öğrencilerin ihtiyacı olan pratik çalışma deneyiminin geliştirilebilmesi için standart bir eğitim programı geliştirmiş bulunuyor. Geliştirilen bu program ile üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları esnasında ilave bilgilerle donatılarak kendilerini iş hayatına daha rahat hazırlayabilmesi hedefleniyor. TEC, Ege Üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu Mekatronik programı ile iş birliği yaparak, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, telekomünikasyon mühendisliği, kontrol mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğini kapsayan çok katmanlı bir alanı içine almış oldu. İlgili bölümlerden mezun olacak gençlerin, kendilerini geliştirerek şirketlerde daha iyi pozisyonlarda istihdam edilebilmesi ve nitelikli teknik eleman olarak yetişebilmeleri için tüm paydaşlar büyük bir özveri ile çalışıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.