Tefeci operasyonunda 7 şüpheliye gözaltı

Tefeci operasyonunda 7 şüpheliye gözaltı

İzmir’de tefecilik yaparak vatandaşları yüksek faizle borçlandıran, senet imzalatan ve borcunu ödemeyenleri tehdit eden 7 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Aliağa ve Ödemiş Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Karşıyaka, Buca, Aliağa ve Ödemiş ilçelerinde tefecilik yapan 7 kişinin; ekonomik durumu kötü olan, acil nakit para arayışı içerisindeki vatandaşları yüksek faizler ile borçlandırarak senet imzalattıkları, borcunu ödeyemeyen kişileri tehdit ettikleri bilgisine ulaştı.

aw123907-01.jpg

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ekipler, geçtiğimiz günlerde operasyon düzenleyerek 7 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 11 adet dolu senet, 46 adet boş senet, 1 adet tabanca, 13 adet uzun namlulu silah fişeği, para hesaplarının tutulduğu defter, 2 adet kama, 8 adet tapu senedi, çok sayıda çeşitli bankalara ait dekont ve dijital materyaller ele geçirildi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 1’inin serbest bırakıldığı, diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararının verildiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.