TEGV’den 'Geleceğe Bakış'

TEGV’den 'Geleceğe Bakış'

TEGV'in her yıl düzenlediği, yıl içerisinde yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmaların da paylaşıldığı ‘Geleceğe Bakış Toplantısı’nın 23’üncüsü gerçekleştirildi.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) her yıl düzenlediği ‘Geleceğe Bakış Toplantısı’nın 23’üncüsü Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyelerinden temsilcilerin ve tüm TEGV çalışanlarının katıldığı toplantıda 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında yapılan çalışmalar ile 2023 yılında yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar paylaşıldı. Son dönemde deprem bölgesinde kurulan konteyner kent TEGV Öğrenim Birimleri’nde istihdam edilen yeni TEGV çalışanlarının da katıldığı toplantı yaklaşık 150 kişilik katılımla gerçekleşti. Pandemi nedeniyle üç yıldır çevrim içi olarak düzenlenen ‘Geleceğe Bakış Toplantısı’, bu yıl yeniden yüz yüze yapıldı.

1691751557-tegv-gbt3.jpg

“CUMHURİYETİN YÜZLERİ OLARAK TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

3 milyonu aşkın çocuğun hayatına dokunmuş olmanın gurur vesilesi olduğunu belirten TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, 28’inci yılımız sürerken, sayısı 3.100.000’i aşkın çocuğumuzun hayatına dokunmuş olmak da hepimiz için gurur vesilesi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hayata geçen Cumhuriyet’in Yüzleri projemiz ise bir başka haklı gururumuz. TEGV olarak küresel teknolojileri başarıyla kullanıyor, hibrit modellerle artık daha fazla çocuğumuza ulaşıyoruz. Çalışmalarımız eğitim dünyası ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından izleniyor, örnek alınıyor. Bu çerçevede verimli iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Uyumlu çalışan çok nitelikli bir yönetim kurulumuz, profesyonel yönetimimiz ve sizlerin de en önemli parçası olduğunuz harika bir ekibimiz var. Bu yüzdendir ki, 6 Şubat’ta 11 ilimizde yaşadığımız ve hepimizi çok üzen büyük depremden hemen sonra TEGV olarak Ateşböceklerimiz ile hemen o bölgeye intikal edebildik ve hemen çalışmaya başlayabildik. Halen, cansiperane çalışan sizlerle, bölge insanımıza ve çocuklarımıza sosyal ve duygusal afet sonrası etkinlik programımıza uygun etkinliklerle hizmet vermeye devam ediyoruz. Onların temel ve acil ihtiyaçların karşılanması ve eğitimin devamlılığının sağlanması için çalışıyoruz. İlk defa konteyner kentlerde öğrenim birimleri kuruyoruz. Deprem sonrasında, çok sayıda yeni ulusal ve uluslararası bağışçımız oldu. Destek aldığımız yurtdışı fonlarının sayısı arttı. Yani, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na gönül veren insanlar olarak, sayısı 100 bine yaklaşan çok değerli gönüllülerimizle, Cumhuriyetin Yüzleri olarak Türkiye için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

“STRATEJİK HEDEFLERİMİZ VE DEĞERLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol’un ardından sözü alan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, sözlerine ‘Geleceğe Bakış Toplantısı’nın bu yıl yeniden yüz yüze olarak gerçekleştirilebilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Konuşmasında, TEGV’in kurumsallaşma, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm üzerine kurulu 2022-2024 Stratejik Planı’ndan bahseden Tosyalı, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili ise şunları söyledi:

“Depremin yaralarını sarmak, bölgedeki çocuklarımızın yanında olmak için ilk günden itibaren harekete geçerek gezici öğrenim birimimiz olan Ateşböcekleri filomuzu bölgeye yönlendirdik. O günden bugüne deprem bölgesindeki çalışmalarımızı yenilerini ekleyerek sürdürüyoruz. Sponsorlarımızın destekleriyle, yapımları tamamlanınca sahada olmasını planladığımız yeni Ateşböceklerimiz de yakın zamanda bu umut filosuna katılıyor olacak. Konteyner kentlerde proje ekiplerimizin büyük emekleriyle kurduğumuz TEGV Konteyner Kent Öğrenim Birimleri için de oldukça heyecanlıyız. Bölgede yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımızdan istihdam ettiğimiz öğrenim birimi yöneticileri ve kentlerdeki gönüllülerin destekleriyle bu birimlerin çocuklar için çok kıymetli kazanımlar sunacağına eminiz. Bunun yanında sene başında planladığımız projelerimizi, Yönetim Kurulumuzun çizdiği vizyon ve ekiplerimizin katılımı ile hazırlanan stratejik hedeflerimiz ve değerlerimiz doğrultusunda hayata geçirmeye devam ediyoruz. Güvenilirlik, gönüllülük ve dayanışma, yenilikçilik, farklılıklara saygı ve sorumluluk değerlerimizin ışığında; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin her yanında aydınlık yarınları yaratmak için Cumhuriyetin Yüzleri olarak üstümüze düşen sorumluluğumuzun farkındayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.