“Tek seçenek var: Güçlü Türkiye’nin inşası…”

“Tek seçenek var: Güçlü Türkiye’nin inşası…”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, geçen hafta içinde iki kez İzmirlilerle buluşan ve yeni il binasını açan Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanların ziyaret akınının ardından bir değerlendirme yaptı.

Delican; Hollanda ile yaşanan krize de değindiği açıklamasında; “ Yıllardır, anlatmaya çalıştığımız bu aslında. Kendi içimizde ve yeni dünya düzeninde güçlü ve özgür olmanın gereği. Türkiye; büyük ve önemli bir ülke. Doğusuyla batısıyla gözler bizde. Türkiye’nin gözü ise özellikle şu süreçte İzmir’de. Tek seçeneğimiz var. O da; güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlamak.” Diye konuştu.

İzmirlilere ve özellikle MHP seçmenine de özel bir çağrı yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Türkiye Cumhuriyeti tarihinin miladı olacak bir hamlenin eşiğinde olunduğunu hatırlatarak; “ Bize, Hollanda’da reva görülen ibretlik muameleyi hep birlikte izledik. Susacak mıyız? Asla! Diplomatik kriz tanımını bir yana bırakın; tam anlamıyla bir demokrasi faciası, uluslar arası ihlaller silsilesi olan; milletimize ve devletimize yönelik bu faşist yaklaşımın, saldırının karşılığını vermek zorundayız. Bu bir parti meselesi değil; tamamen ülkemizin ve milletimizin onuru meselesidir. Ve bunu yaparken de; önümüzdeki kritik süreci iyi değerlendirmeliyiz. İdrak ve kararlılık dönemecindeyiz. Başka çaremiz yok. ” Dedi.

 

İzmir, özeldir ve İzmir’e özel…

Yoğun bir hafta geçirdiklerini, 5 günde 5 bakan ağırladıklarını ve Başbakan Binali Yıldırım’ında iki gün arayla İzmirli hemşerileriyle buluştuğunu söyleyen Başkan Delican; sözlerini şöyle sürdürdü. “ İzmir; bizim her reformumuzun, her icraatımızın en önemli şehriydi. Yine öyle. İzmir, özeldir. Ve biz İzmir’e özel olduğunu her fırsatta dile getirmekle kalmıyor, yatırımlarımızla ortaya koyuyoruz. Bütün bakanlarımız, İzmir’e müjdelerle geliyor. Bu daha da artacak. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır’ çağrısını unutmamalıyız. Kaldı ki; vatan sathını da aşan, ileriyi görmek zorunda olduğumuz bir pencerenin önündeyiz. Yürütmesi ve yasamasıyla milletin iradesini iktidara taşıyacak bir sistemle, kendi kararlarını alarak; göbeğini, kendisini hor ve hakir görene; hele hele darp edecek bir odağa, yapıya bağlamayacak Türkiye’yi yaratmak ise bizim elimizde.”

İzmir’in Cumhuriyet tarihinin kuruluş ve dönüşümlerinde ilkleri hayata geçirdiğine dikkat çeken Başkan Delican; “ Medet yine İzmir’dedir. Milletimizin ve İzmirli hemşerilerimizin vatan ve bayrak sevdasındadır. Akılları ve tüm hissiyatlarıyla Cumhuriyet’imize duydukları bağlılık ve sadakattedir. 15 Temmuz’da tavan yapan bu işgalci zihniyete içerde de dışarıda da geçit vermemek durumundayız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza her zamankinden daha elzem hale geldi. İnanıyorum ki; hangi görüşten olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımız bunu görüyor.” Diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; şöyle devam etti: “AK Parti İzmir’i batıya açılan kapı olarak değerlendiriyor. Ege Bölgesi’nin lokomotifi ve tüm bağlantı yollarının mutlaka İzmir’e çıkması gerektiği inancındayız.. Akdeniz havzasına İzmir’in hâkim olması gerektiği kanaatindeyiz. İzmir’e sevdamız partiler üstü bir sevda. Her dönemde taşıdığı potansiyel ve kritik konumu bugün de büyük önem taşıyor. Çünkü İzmir; ekonomik, siyasi ya da sosyal tüm krizlerimizi çözecek sonsuz bir birikim ve inanca sahip.”

 

Onurumuzu ayakları altına almaya çalışanlara…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; “Yeni ve güçlü bir hükümet sistemine geçişi halkın oyuna götürmeye hazırlandığımız şu kritik günlerde; ülkesini seven, geleceği için kaygı duyan herkesin namerde karşı birleşme zamanı.” diyerek açıklamasını  şöyle sürdürdü; “ Bu sistemin tam olarak ne getireceğini mutlaka bilerek sandığa gitsinler. Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş hemşerilerimin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getireceği değişiklikleri mutlaka okumalarını, kafa karıştıran karşılaştırmalara, söylemlere prim vermemelerini rica ediyorum. Gün kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanlara karşı; sınırlarımızı zorlayanlara, milli onurumuzu  ayakları altına alıp, en dişli silahlarını  üstümüze salanlara karşı birleşme günüdür. Ve önce doğruyla yanlışı ayırt etmeye ihtiyacımız var. Tek adamlık, otoriterlik gibi tartışmalarla pompalanan yalan yanlış bilgilere kanmak, bize sadece kaybettirecek. Bunu; bu toprakları vatan yapmak için canını feda etmiş hangi Türk evladı ister!”

Yeni binalarının;  halkın başvurularının alındığı, kendisini evindeymiş gibi hissedeceği bir zemine kavuşturduklarını belirten Başkan Bülent Delican; “ Teşkilat çalışmalarımız için 3 ayrı seminer salonumuz var. Bu salonlarda yeni anayasa değişikliklerini anlatıyoruz. Bunu özellikle partililerimize iyi anlatıyoruz ki; kara propagandaya teslim alınmak istenen vatandaşlarımıza doğru anlatsınlar. Yeni anayasa için insanlarımızı doğru bilgilendirmemiz lazım. Biz kapılarını çalmaya devam ediyoruz elbette ama; tüm hemşerilerimizi isterlerse sorularını yanıtlamak, ağırlamak üzere sev seve ağırlarız.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.