Tekbaş Un Boyoz Sokakta büyük ilgi gördü!

Tekbaş Un Boyoz Sokakta büyük ilgi gördü!

Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali Pastart üç gün boyunca İzmirlilere farklı bir festival heyecanı yaşattı.

İzmir Kültürpark’ta yapılan Pastart Festivali kapsamında hazırlanan yarışmalar ve tadım standları yoğun ilgi gördü.  İzmir’de sabah kahvaltısının vazgeçilmezi “Boyoz’un” ücretsiz ikram edildiği Tekbaş Un Boyoz sokakta ise uzun kuyruklar oluştu. Ziyaretçilerin boyozun aşama aşama nasıl yapıldığın izleme fırsatının yakaladığı festivalde gün boyu boyoz ikramı yapıldı.

img_8771.jpg

Tekbaş Un ana sponsorluğunda Altıntop Makina’nın katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 10 Bin adet boyoz dağıtıldı. Boyozder derneği başkanı Burhan Orhan, başkan vekili Aldülkadir Acap, yönetim kurulu üyesi Sait Armağan ve dernek üyelerinin tam kadro bulunduğu festival kapsamında düzenlenen boyoz yarışmasında ise 33 yarışmacı birincilik için ter döktü. Gün sonunda yapılan derecelendirmede ise 1. Baki Yurtsever 2. Burhan Sabuncu 3. Cihan Güneş 4.Gökhan Güneş oldu. 

img_8783.jpg

Boyozder Başkanı Burhan Orhan İlki düzenlenen festival için “ Boyoz İzmir’in vazgeçilmez lezzeti. Boyoz İzmirli için sadece bir kahvaltı öğünü değil günün her saatinde hayır diyemeyeceği bir lezzet. Ziyaretçiler burada boyozun yapımını ustaları izleyerek görme şansını yakaladı.Festival boyunca 600 kilogram un işlendi.10 Bin boyoz dağıtıldı. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz festivali bundan böyle her yıl geleneksel hale getireceğiz.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.