Telefonlarından ByLock Çıktı!

Telefonlarından ByLock Çıktı!

FETÖ'cü memurların telefonlarından bakın ne çıktı

ByLock programı kullanan SPK çalışanlarının telefonlarına kaydettikleri bilgiler şoke etti

FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen Serbest Piyasa Kurulu (SPK) görevlilerinin telefonlarından çıkanlar şok etti. Teknik inceleme raporlarına göre, SPK memurlarının telefonlarından sınav soruları, iddianameler, inceleme raporları, ihraç edilen savcı ve hakimlerin listeleri bile çıktı. Sekiz şüphelinin telefonlarıylz ilgili bilirkişilerin hazırladığı raporlara göre memurlarının telefonlarından çok sayıda doküman çıktı.

İDDİANAME ÇIKTI
Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün savcılığa bildirdiğine göre, FETÖ bağlantılı Özbilim Dershanesi'nde eğitim gören Akın Uysal, telefonundan sık aralıklarla terör örgütü propogandası yapan Sızıntı, Samanyolu, Zaman gibi internet sitelerine girdi. Ergenekon ve Şemdinli davalarının iddianameleri ile 10 Ekim 2002 günü oluşturulmuş “Sınav Soruları 2002y” isimli şifreli bir dosya da Uysal'ın dijital kütüphanesinde tespit edildi. Yapılan incelemede bu soruların 27 Ekim günü yapılan SPK sınav soruları olduğu belirlendi.

SAVCI LİSTESİ BİLE VAR
SPK memurlarından Mustafa Taşdemir ise 2011 yılında FETÖ'nün emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil (Kozanlı Ömer) ile 11 kez görüştü. FETÖ'ye ait Özel Yavuzselim Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Taşdemir'in telefonunda 15 Temmuz darbe girişimini organize eden isimlerden biri olan firari Adil Öksüz'ün adı ve e-posta adresine rastlandı. HSYK tarafından ihraç edilen hakim ve savcılar ile HSYK kararlarının dijital hali de Taşdemir'in telefonunda bulundu. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Hasan Seyman'da ise SPK tarafından, Bank Asya ve İpek Koza Holding ile ilgili hazırlanmış “Denetleme Raporları” tespit edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YENİ ŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.