Telegram ABD darbesi

Telegram ABD darbesi

Telegram kripto para çalışmalarına SEC engeli

WhatsApp’a güvenmeyenlerin yoğun ilgi gösterdiği mesajlaşma uygulaması haline gelen Telegram son dönemde kripto para dünyasına girmeye hazırlanıyor. Ancak, ABD nedeniyle Telegram kripto para planlarını gerçekleştiremeyebilir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu – SEC tarafından Telegram’ın kripto para birimi Gram’a karşı bir dava açıldı. Dava nedeniyle kripto paranın ülke içerisinde dağıtılması ve satılması geçici olarak yasaklandı.

Henüz herhangi bir borsada bulunmayan Gram için yapılan ilk satışlara 171 kişinin katıldığı ve maddi değerin 1.7 milyar dolar olduğu belirtildi. Satılan 2.9 milyar Gram’ın 1 milyarlık bölümü ABD’deki insanlar tarafından satın alındı.


1.7 milyar dolarlık ICO için alınan durdurma kararının Telegram’a etkisini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak, Telegram’ın Gram’ı menkul kıymetler olarak değerlendirdiği ve bu nedenle Menkul Kıymetler Yasası’nı ihlal ettiği belirtiliyor. Eski SEC avukatı Zachary Fallon, Bloomberg’e yaptığı konuşmada bu ihlalin diğer ülkelerdeki satışlarında önünü kapatabileceğini belirtiyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu İcra Direktörü Stephanie Avakian, ” Bugün acil bir şekilde aldığımız karar, yasadışı olarak satıldığını iddia ettiğimiz Telegram’ın ABD pazarına girmesini engellemeyi amaçlıyor. ” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.