Telegram kullanıcıları dikkat! Özel mesajları deşifre eden açık keşfedildi

Telegram kullanıcıları dikkat! Özel mesajları deşifre eden açık keşfedildi

Mesajlaşma platformu WhatsApp’ın hizmet şartlarını güncellemesiyle birlikte birçok kullanıcı Signal, Telegram ve Bip gibi alternatiflere yöneldi.

Güvenlik araştırmacıları, Telegram uygulamasında özel mesajları deşifre eden bir açık keşfedildiğini açıkladı. Her ne kadar mesajlaşma uygulamaları geliştirdikleri güvenlik önlemleriyle gündeme gelse de hiçbiri tam anlamıyla güvenli değil. Milyonlarca kullanıcı, WhatsApp’a tepki olarak yeni mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Telegram başta olmak üzere Signal, Bip ve Viber gibi uygulamaları indiren kullanıcılar, şirketin geri adım atmasını sağladı.

Telegram, özel mesajları deşifre eden açık ile gündemde

72 saat içerisinde 25 milyon kullanıcı kazanan Telegram, özellikleri ile alternatiflerinden daha iyi konumda olduğu için birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğinin sadece özel mesajlaşma seçeneğinde yer aldığı uygulama, hackerların hedefi haline geldi. 26 Aralık 2020’de yayınlanan Telegram 7.3 sürümünde keşfedilen açığın şu an kullanılan 7.4 sürümünde de yer aldığı açıklandı. Gönderilen medya dosyalarının sohbet penceresinden silinse bile cihazların depolama alanlarında kaldığını belirten araştırmacılar, mesaj yedeklerinin ve medya dosyalarının saklandığı klasörün geliştirilen bir yazılım ile açığa çıkarılabildiğinin altını çizdi. Güvenlik araştırmacılar, bu açığın macOS kullanıcılarını etkilediğini belirtti. Telegram, henüz bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.