TEMİZEL, BAYIR ve ÖZKAN’DAN ANADOLU BİRLİĞİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ’NE ZİYARET

TEMİZEL, BAYIR ve ÖZKAN’DAN ANADOLU BİRLİĞİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ’NE ZİYARET

Referandum çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP İzmir Milletvekilleri, Zekeriya Temizel, Tacettin Bayır ve Tuncay Özkan, Anadolu Birliği Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Referandum çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP İzmir Milletvekilleri, Zekeriya Temizel, Tacettin Bayır ve Tuncay Özkan, Anadolu Birliği Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Toplantıya Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak ve Konak İlçe Yöneticileri de katıldı.​

YÜRÜRLÜĞE HEMEN GİRECEK 2 MADDE VAR

Kimsenin görüşünü değiştirmeye gelmedik, diyerek konuşmasına başlayan Zekeriya Temizel, ''Bu referandumun amacı ne? Niye yapılıyor? Olur da eğer kabul edilirse, yürürlüğe hemen girecek 2 madde var. Bunlardan birincisi; 4 gün içerisinde, HSK üyeleri seçimi yapılacak. Bu durum çok net bir biçimde yargının tek kişiye bırakılmasıdır. 2010'daki referandumda cemaate verilen yetkiler şimdi, bir tek adamın yetkisine verilecek. İkinci madde ise; partili cumhurbaşkanlığının yolunun açılması olacak.  Kalan diğer 16 madde de, bu iki maddeyi güçlendirici ve destekleyici biçimdeki maddelerdir. Mecliste bu anayasa oy veren vekillerin içeriğini bilmediğini bir ortamda, halktan bu anayasayı anlamasını bekleyemeyiz.’’ Dedi.

KİŞİLERİN ve ZÜMRELERİN GELECEĞİNİ KURTARMAYALIM

Toplumun ortak değerlerinin olduğunu ve bu değerlerde buluşması gerektiği vurgusunu yapan Tuncay Özkan, ‘’Özgürlük dediğimiz şey başkasının sizin hayatınıza karışması değildir. Özgürlük kendi alanınızda kendi isteğinizle rahatça yaşayabilmenizdir. Biz hayır diyerek, ortak aklın oluşturulmasını istiyoruz. Mevcut anayasadan bizde memnun değiliz ancak, ortak akılla, herkesin bilgisi dâhilinde, halktan kaçırılmayacak, 21. Yüzyılın sonrasına bu toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa sunalım. Kişilerin ve zümrelerin geleceğini kurtarmayalım. ‘Evet’ çocuklarımızı bizi sonu belirsiz bir yolculuğa çıkartmak demektir.’’ Dedi.

ESKİ OSMANLI BAYRAĞI GETİRİRLERSE ŞAŞIRMAYIN

Tacettin Bayır ise, çok konuşulacak bir iddia ortaya atarak, referandumdan evet çıkarsa, bayrağımızın değişeceğini iddia etti. Bayır, bu iddiayı neden ortaya attığını, Akp’li bazı milletvekillerinin ve yöneticilerin söyledikleri, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı sözlerine dayandırarak,  ‘’Bayrağımızın yerine eski Osmanlı bayrağını getirirlerse şaşırmayın. Akp, Cumhuriyet ve değerleri ile yüzleşmek isteyecektir. Bunun için en iyi zemininin de, anayasa değişikliğinin referandumdan geçmesi olarak görüyorlar. Bir hesaplaşma içinde oldukları söylemlerinden de ortaya çıkıyor. Bu konuda herkesin üstüne görevler düşüyor. Toplumumuz bu söylemleri göz önüne alarak ve  ‘Evet’in savunulacak bir tarafı olmadığını göreceği için, 16 Nisan’da sandıktan Hayır oyu çıkacaktır.’’ Şeklinde konuştu.

Anadolu Birliği Derneği Genel Merkezi Başkanı Veysel Gündoğan, ziyaretleri için CHP’li vekillere teşekkür ederek, ‘’Derneğimizin armasında yedi yıldız var. Bu yedi yıldız;  yedi bölgemizi temsil ediyor. Biz bütün görüşlere saygılıyız. Referandum sürecinde herkes kendi özgür iradesi ile oy verecek. Tek bir isteğimiz var. O da 16 Nisan'da birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ediyoruz.’’ dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.