Tenisin kalbi Kültürpark’ta atıyor

Tenisin kalbi Kültürpark’ta atıyor

Kültürpark Tenis Kulübü (KTK), İzmir’de tenisin kalbi olmayı sürdürürken, almış olduğu bu iki büyük turnuva ile İzmir’e tenisi sevdiren kulüp olarak ön plana çıkıyor.

1941 yılında kurulan Kültürpark Tenis Kulübü, özellikle bu sene içinde yaptığı atılımlarla özellikle kadınlarda İzmir’in bu güne kadar gördüğü en önemli turnuva olan 60 bin dolar ödüllü  İTF Womens Circuit TEB Kültürpark Cup ile önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Başta Çağla Büyükakçay olmak üzere milli raketlerimiz Ayla Aksu, Başak Eraydın, Berfu Cengiz ve dünya sıralamasında ilk 100’den tenisçilerin katılımıyla düzenlenen turnuvada kusursuz bir ev sahipliği yapan Kültürpark Tenis Kulübü, 10 gün boyunca İzmirlileri tenise doyurdu. Akabinde bu sefer 64 bin Euro ödüllü ATP Challenger Tour kapsamında 10. TEB İzmir Cup’a ev sahipliği yapan Kültürpark Tenis Kulübü, Marsel İlhan, Cem İlkel gibi milli raketlerimizin de mücadele ettiği bu turnuvayla önemli bir sınavı da başarıyla geçti.

Büyük turnuvalar KTK’da

Hem 10. TEB İzmir Cup’ı hem de kulüp olarak yakaladıkları ivmeyi değerlendiren Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, böylesine büyük turnuvaları KTK’da sorunsuz bir şekilde organize etmenin ardında ekip çalışmasının yattığını ifade etti. Özellikle İTF Womens Circuit TEB Kültürpark Cup’ın bir milat olduğunu vurgulayan Uyaroğlu, “Bugüne kadar hem kulübümüzün hem de İzmir’in kadınlarda almış olduğu en önemli turnuva olan bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkmamız, başta Türkiye Tenis Federasyonu olmak üzere kulübümüze olan güvenin artmasına vesile oldu. KTK ekibi olarak hemen bu turnuvanın akabinde İzmir’in en önemli turnuvası olan ve bu sene 10.’su düzenlenen TEB İzmir Cup’ın kulübümüzde düzenlenmesi bir anlamda başarımızın tescil edilmesi ve ödüllendirilmesi olarak da okunabilir” diye konuştu. 

Söz konusu iki turnuvada da kulüp olarak büyük emek verdiklerini ifade eden Uyaroğlu, “İzmir’in en köklü tenis kulübü olarak böylesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz. KTK olarak bundan sonra da büyük turnuvaları şehrimize getirmeye, İzmirlileri tenis ile buluşturmaya ve genç nesli tenisle tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.

illya-marchenko.jpg

Sponsorluklar önemli

Başta Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Bülent Necimoğlu’na bu turnuvaların Kültürpark Tenis Kulübü’ne getirilmesi için göstermiş olduğu çaba için de teşekkür eden Uyaroğlu, “Bu turnuvaların şehrimize getirilmesi, organizasyonu kolay değil. Bu anlamda emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak İzmir’in daha büyük turnuvalara ev sahipliği yapabilmesi için sponsorluklara ihtiyaç var. İzmirli firmaları bu turnuvalara sponsor olmaya, destek vermeye çağırıyorum. Gelin İzmir’i tenisin başkenti yapalım” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.