TEOG'un kaldırılmasına Uysal'dan tepki

TEOG'un kaldırılmasına Uysal'dan tepki

“300 sene ömrümüz yok ki AKP'nin 'deneme-yanılma' metodu ile çocuklarımıza, milletimize ve devletimize kobay muamelesi yapmasına sabredelim!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temel ve Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan “Bu yıl TEOG uygulanmayacak” açıklaması, velileri ve öğrencileri yeniden endişeye sevk etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan’ın ve Yılmaz’ın açıklamalarına ilişkin olarak “Bir sabah kalktınız; daha dün öve öve bitiremediğiniz 'TEOG'u kaldıracağız' diye güya hikmet buyurdunuz! İlgili bakanlıklarda görev yapanlar da sanki 3. Dünya ülkesiymişiz gibi konuyu enine boyuna tartışmadan ve yerine koyulacak alternatif sistemi oluşturmadan 'emrin olur' dediler” diye konuştu.

Ülkenin bu kadar kötülüğü hak etmediğini vurgulayan Uysal, şunları söyledi:

“Yapılan yolsuzluk, hukuksuzluk ve ne kadar yanlış icraat varsa hepsini bir 'İman' gibi kayıtsız-şartsız savunacak bir güruh çıkarmayı amaçlıyorlar.

'Daha alt seviyedeki çocuklarımızı yukarı çekemiyoruz, bari daha üst seviyedeki yetenekli, çalışkan yavrularımızı sıradanlaştıralım' mantığı içerisinde hareket ediyorlar adeta.

Çok yazık ki yetenekli ve nitelikli insanlarını aşağı basan; yeteneksiz, donanımsız olanlarını ise yukarı çeken 'negatif seleksiyon' sistemiyle varacağımız yerdeyiz şu an!

AKP 15 yılda bir 'yıkım mühendisliği' ile devleti çökertti

Bir sabah kalktınız; daha dün öve öve bitiremediğiniz 'TEOG'u kaldıracağız' diye güya hikmet buyurdunuz! İlgili bakanlıklarda görev yapanlar da sanki 3. Dünya ülkesiymişiz gibi konuyu enine boyuna tartışmadan ve yerine koyulacak alternatif sistemi oluşturmadan 'emrin olur' dediler.

AKP, 'Reform, Değişim, Dönüşüm' adıyla ambalajlayıp millete pazarladığı teşebbüslerle kurumları ve bunun yanında da kurum kültürlerini yok etti!!! 15 yıldan bu yana uyguladıkları 'yıkım mühendisliği' ile devleti çökerttiler.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toplumsal ahenk ve huzur için vatandaşına karşı en büyük sorumluluğu fırsat eşitliği olduğu unutulmamalıdır.

Bakınız; bu ülkede kamucu eğitim anlayışı ve fırsat eşitliği, 'Çoban Sülü' ismiyle sembolleşen Süleyman Demirel ve daha nicelerini Devlet'in tepesine taşıdı.

300 sene ömrümüz yok ki AKP'nin 'deneme-yanılma' metodu ile çocuklarımıza, milletimize ve devletimize kobay muamelesi yapmasına sabredelim!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.