Teos Marina’da dostluk gecesi!

Teos Marina’da dostluk gecesi!

Yunanistan’ın Samos Adası ile Seferihisar sakinleri, Seferihisar Teos Marina’da buluşarak dostluk mesajı verdiler.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu birlikte sirtaki yaparak sınırları aştı. Yunanistan’ın Samos Adası’nın Karlovassi bölgesi ile Seferihisar arasında 2 saatte ulaşımı sağlayan feribot seferleri ile hem turistik hem de ticari olarak ilişkilerini geliştiren iki halk Teos Marina’da düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Gecesi’ne katıldı. Samos Karlovassi Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Samos Star -  Tursem Turizm ve Teos Marina’nın işbirliğiyle Yunan tavernası tadında düzenlenen gecede, Samos Adası’nın şarapları ve uzo ikram edilerek 4 ton balık pişirildi.  

Türk Yunan gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Samoslu iş insanları Katerina Stavrou, George Katsouris, Diamandis Anema, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü ve çok sayıda Türk-Yunan vatandaşı katıldı.

whatsapp-image-2019-09-27-at-11.48.29-(2).jpeg

Dostluk gecesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Sığacık ve Samos arasında bir köprü kurdu. İki ülkenin arasında kurulan bağlantıdan duyduğum memnuniyeti anlatmam çok zor. Kısa bir süre önce Yunanistan’da gerçekleşen büyük yangın felaketinden sonra Seferihisar Belediyesi yangında kaybettiğimiz vatandaşlarımız adına bir yangın ormanı oluşturdu. Bunun değeri kelimelerle anlatılamaz. Şimdiki başkanımız İsmail Yetişkin, Tunç Soyer ve Seferihisar halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki bağın çok uzun yıllar sürmesini diliyorum. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Teos Marina’ya da böyle bir etkinlikte buluşmamızı sağlamalarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Eski dostlarını çok sıcak bir şekilde karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu kadar güzel bir ekibi bir arada görmekten onur duyuyorum. Denizler ayırmaz birleştirir ve biz daha çok birleşeceğiz! Daha çok çalışacağız çünkü dünyanın buna ihtiyacı var. Böyle güzel etkinliklerde tekrar buluşacağız, yıllar önce kurduğumuz bu dostluk köprüsü daha da güçlenerek büyüyor, Seferihisar’a, İsmail başkanıma, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’ya, marina müdürüm Faruk Günlü’ye ve Samoslu dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Samos’tan gelen iş insanları, festival alanına sığmayan 3 bine yakın kişiye uzo ve şarap ikram etti. Yunanlı müzisyenler sahne alarak, taverna ortamı yarattı. Türk ve Yunan katılımcılar doyasıya eğlendi.

whatsapp-image-2019-09-27-at-11.48.30.jpeg
Gecenin sonunda Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Teos Marina’nın organizasyonunda Türk Yunan Dostluk Gecesi’nde buluştuk. 2010 yılında hep karşıdan ışıklarını izlediğimiz Samos'la dostluk kapılarını açan Tunç Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Tunç Başkan Seferihisar’ı dünyaya açtı. Biz de karşı komşumuzla kültürel ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Tunç Başkan'ın koyduğu çıtayı daha yukarı koymak için elimizden geleni yapacağız. İyon kentler birliğini kurma girişimiyle güzel bir başlangıç yaptık. Arzumuz uluslararası fuarlarda omuz omuza kentlerimizin tanıtımını yapmak. Bu daha başlangıç. Çok daha güzel günlere, dostlukla yürüyeceğiz. Denizler ayırmaz, birleştirir! “ dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve Samoslu iş insanlarına hediyeler sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.