Terör bu sefer huzur kenti İzmir’i hedef aldı

Terör bu sefer huzur kenti İzmir’i hedef aldı

Terör bu sefer huzur kenti İzmir’i hedef aldı. İzmir Adliyesi’ne saldıran teröristler, biri polis, iki vatandaşımızı şehit etti.

11 yaralı var. Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi daha büyük bir faciayı önledi.İstanbul Ortaköy’deki terör saldırısının faili daha bulunamadan İzmir Adliyesi’nde meydana gelen terör saldırısına toplumun tüm kesimleri tepki gösterdi.Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, terör saldırılarının amacının anarşi ve kargaşaortamını Türkiye geneline yaymak olduğunu, huzur kenti İzmir'in bu amaçla hedef seçildiğine inandıklarını kaydetti.

 

"Teröre teslim olmayacağız" diyen Ünlütürk, "Bu saldırılar karşısında evlerimize kapanmayacağız. Çalışmaya, etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hükümetimizden beklentimiz; güvenlik güçlerimizi terörle mücadele konusunda bilgi ve donanım olarak en üst seviyeye çıkaracak adımları hızlı bir şekilde atılmasıdır. Nitekim bugünkü saldırı şehit düşen polisimizin dikkati sayesinde nispeten daha az kayıpla atlatılmıştır. İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırıda şehit olan polisimize ve adliye çalışanımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Terör örgütü mensuplarının ellerinde uzun namlulu silahlar, bomba yüklü araçla İzmir Adliyesi'nin kapısına kadar gelmesinin düşündürücü olduğuna işaret eden Ünlütürk şöyle devam etti: "Daha önceki tüm açıklamalarımızda dile getirdiğimiz gibi yetkililerden beklentimiz, Türkiye'nin terörle mücadelesinde 783 bin 562 metrekarelik vatan toprağının tamamında aynı ehemmiyetle hareket edilmesidir. Bu saldırıları yapanlar bilmelidirler ki, Türkiye tüm vatandaşlarıyla birliktedir, bütündür. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vazgeçilmezimizdir. Bu terör saldırıları Türkiye’yi bölme amacına ulaşamayacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; Türkiye’nin terörden temizlenmesi için bütün ihracatçılar her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.