Terör Örgütü IŞİD'in Elinde Yüze Yakın Türk Kızı Olduğu Öne Sürüldü

Terör Örgütü IŞİD'in Elinde Yüze Yakın Türk Kızı Olduğu Öne Sürüldü

Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşayan ve çocukları terör örgütü IŞİD'e katılıp öldürülen aileler, terör örgütünün Almanya doğumlu Türk kızlarını zorla elinde tuttuğunu iddia etti. 

Yılar önce İzmir'den Almanya'nın Frankfurt şehrine göç ederek buraya yerleşen İzmirli bir aile, çocuklarının ortadan kaybolmasının ardından, ölüm haberiyle acı gerçeği öğrendi. 3 ay önce ortadan kaybolan oğullarının terör örgütüne katıldığını ölümüyle öğrenen aile terör örgütünün elinde çok sayıda Türk kızını tuttuğunu öne sürdü.

Camilerde gençleri kandırıyorlar

Ölen gencin ailesinin verdiği bilgiler doğrultusunda IŞİD'in Almanya'da bulunan Pakistan ve Faslıların gittiği camilerde propaganda yaparak gençleri kandırdığı ortaya çıkarken, aile bu camilerde kandırılan gençlerin çatışma bölgelerine götürüldüğünü ifade etti.

Gencin ölüm haberi aileye Türkçe verildi

Frankfurt şehrinde yaşayan 24 yaşındaki Türk gencin, ailesinin aktardıklarına göre Türkçe'nin yanı sıra ana dili gibi Almanca, İngilizce bildiği ve bir yıl çok fazla efor sarf ederek akıcı bir şekilde Arapça öğrendiği ortaya çıktı. Gencin Pakistanlılar'a ait bir camiye gittiğini ve bu camide IŞİD'in kandırdığı gencin, giyim tarzının değiştirerek daha dini şekilde giyinmeye başladığı ve uzun sakal bıraktığı ortaya çıktı.

 

Girdiği çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürülen gencin acı haberi ise yine terör örgütü tarafından verildi. Terör örgütü IŞİD'e katılan gencin en son aradığı kişinin annesi olduğu aile tarafından belirtildi. Öte yandan anne gurbetçi gencin kendisine cihada gidiyorum dediği ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.