Teşekkürler Başkan Adayı 'Hamza Dağ'!

Teşekkürler Başkan Adayı 'Hamza Dağ'!

Ali Eyce yazdı; Teşekkürler Başkan Adayı 'Hamza Dağ'!

Seçim başladı, sayılı günler geçiyor ve 31 Mart elbette gelecek.

Herkes sandık başına gidecek, demokratik hakkı olan seçme hakkını kullanacak, İzmir’e, İzmir’in ilçelerine Belediye Başkanı seçecek, sandıklar açıldığında ise başkan olmaya hak kazananlardan İzmir için, İzmirliler için iyi şeyler yapmasını bekleyecek.

Bu sefer öyle olmadı galiba.

İzmir, İzmirli, seçimlerden, seçim hakkını kullanmadan, sandıklar açılmadan, başkan kim belli olmadan kazanmaya başladı.

Nasıl mı? Tarihlere göre şöyle anlatayım kısaca;

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ!

1 Şubat 2024 tarihinde dedi ki; “1 Nisan'dan itibaren inşallah şehremini olacak kişi olarak bir vaatte ve sözde bulunuyorum. Toplu ulaşımı kullanan her bir kardeşim, her bir hemşehrim ilk bileti bastıktan sonra 90 dakika boyunca ücretsiz kullanacak.”

İzmir’de, İzmirli seçmende heyecan uyandıran bir açıklama oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay!

11 Şubat 2024 tarihinde dedi ki; “90 dakika aktarımını ücretsiz yapacağız. İzmir’de yaşayan yurttaşların bu konudaki taleplerini biliyorum.”

İzmir, İzmirli, 31 Mart seçiminin iki favori adayından kim kazanırsa kazansın, sandıklar açılmadan 90 dakika boyunca ücretsiz ulaşım hakkını 1 Nisan tarihinden itibaren kullanmak üzere peşinen cebine koydu.

Sandıkların kurulmasına, seçmenin oy kullanmasına, oyların sayılmasına ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kim olacağına şunun şurasında sayılı günler var, gelir, geçer, 90 dakika işleme girer.

Derken sandıkları kurmaya, oy kullanmaya, başkanı belirlemeye gerek kalmadan o süreyi de beklemeye gerek kalmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, partisi tarafından tekrar başkanlığa aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer!

17 Şubat 2024 tarihinde dedi ki; "Sevgili İzmirliler, size bir müjdem var. Gerçekleştirdiğimiz raylı sistem yatırımları ve aldığımız yeni otobüsler sayesinde 90 değil, 120 dakika ücretsiz aktarma için çalışmaları tamamladık. Uygulama, Mart ayından itibaren başlayacak"

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun uygulamaya koyduğu, 12 yıl boyunca devam eden uygulamayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra kaldıran Tunç Soyer, 5 yıl veremediği ücretsiz aktarma süresine, 30 dakika daha ilave edip, 120 dakikaya çıkardı.

Hem de sandıklar kurulmadan, seçmen oy kullanmadan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kim olacağı belli olmadan, Başkan Soyer’in başkanlığı da hukuki olarak bitmeden.

Bir teşekkür sıralaması yaparsak sondan başlayarak bütün İzmirliler adına, Başkan Soyer’e başkanlık koltuğunda otururken vermediğini giderayak verdiği için teşekkür etmek gerekiyor.

Sonra CHP’den Karşıyaka Belediye Başkanı, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Cemil Tugay’a, bütün İzmirliler adına daha başkanlık koltuğuna oturmadan partisinin İzmirlileri düşündüğünü gösterdiği için teşekkür etmek gerekiyor.

İzmir ve İzmirliler adına tabi ki en baş teşekkürü, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ hak ediyor.

Konuyu ilk konuşan, ilk dile getiren, ilk söz veren, konuyu İzmir’in gündemi haline getirip, İzmir’in ve İzmirlilerin kazanmaya başlamasının yolunu açan o.

Sandığa gitmeden, oyumuzu kullanmadan, sandıklar açılmadan, başkanın kim olduğu belli olmadan İzmir’in ve İzmirlilerin daha çok kazanması dileğiyle.

Bu satırları kaleme alırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’dan, başkanlığının son günlerini yaşayan Tunç Soyer’e bir çağrı geldi, ‘Suya yüzde 50 indirim yapın!’

Hem de hemen, hem de bugün, 1 Nisan’ı, onun sonuçlarını beklemeden.

Şimdi sırasıyla önce Başkan Adayı Cemil Tugay’dan, sonra Başkan Tunç Soyer’den cevap gelir, sandıkları kurmaya, oy kullanmaya, başkanı belirlemeye gerek kalmadan suda yüzde 50 indirim gelirse İzmirlilerin mutluluğu daha da artar.

İzmirliler, sandıklar açıldıktan sonra değil, kazana kazana seçim yapmaya sandık başına gitmiş olur.

Türk siyaset tarihi de bir ilki yaşamış olur!

Mutlu pazarlar!

422287402-911438850347943-1191238333771842087-n-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum