Teşekkürler Türk Kızılay Konak!

Teşekkürler Türk Kızılay Konak!

Arif Çayan yazdı...

Kızılay’ın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini her takdir etmişimdir. Nerede mazlum var,  nerede ihtiyaç sahibi var, nerede hiçbir şeysiz var orada Kızılay var oluyor.

İnsanlara ve özelliklede çocuklara yardımcı olmak, Türkiye’nin, Dünyanın geleceğini kurtarabilmek adına bir damla da olsa her zaman var Türk Kızılay’ı.

Bu yüzden yurt içi kadar,  yurt dışında da birçok insan Türk Kızılay’ını görmüş,  onu tanımış, onunla iletişime geçmiş ve onu takdirle takip etmiştir.

Türk Kızılay’ın bu genel politikası, genel görüntüsü ve genel beğenisi.

Ama Türk Kızılay’ının bir özel politikası, özel görüntüsü ve özel beğenisi var ki, onu da yazmak İzmirli gazeteciler olarak bize düşen görev.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, önceki gün İzmir Valiliği’nde bir imza töreninde Kızılay adına vardı.

İmzalar şehit çocukları için atılıyordu.

72999689_10157707661888086_6836923924698103808_n.jpg

Türk Ordusu’nun sınır dışı operasyon yaptığı zamanda.

Sınır içinde, sınır dışında ülkesini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumak için giden askerlerimize, arkanıza bakmayın, her şeyiniz millet olarak bize emanet, her şeyiniz millet olarak bizlerden size hediye dercesine.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, şehit ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını şube olarak karşılayacaklarına dair imza attı. Şehit çocuklarının okula ulaşım masraflarını karşılamak için imza atan İzmir Servis Araçları Esnafı Odası gibi.

Ne mutlu Türkiye’de yaşayan, Türküm diyene.

Şehidine, şehidinin emanetlerine, şehidinin arkada bıraktıklarına bu kadar sahip çıkan bir başka millet, bir başka Türk Kızılay’ı, bir başka esnaf var mı dünyada bilemiyorum.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı’ya, şehit ailelerinin çocuklarının eğitim masrafları nasıl karşılanacak, Kızılay olarak gücünüz var mı diye sormadım.

Çünkü bu sorunun cevabını da Türk Kızılay Konak Şubesi’nin faaliyetlerinde buldum.

Bir çocuk giydirmek, bir çocuk okutmak, bir ailenin ihtiyaçlarını gidermek için o kadar insan maddi destek veriyor ki Türk Kızılay’ına, iyi insanlar ile iyi yaşamak isteyen insanlar arasındaki en sağlam köprüde olduklarını biliyorlar.

Şehitlerimiz şehidim, çocukları çocuklarımız.

Türk Kızılay Konak Şubesi de en sağlam köprümüz.

Teşekkürler Türk Kızılay Konak Şubesi.

Teşekkürler başında duran iyi başkan Ömür Şanlı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.