Tezkere görüşmelerine Erdoğan da katılacak

Tezkere görüşmelerine Erdoğan da katılacak

Meclis yarın Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere toplanacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM'ye sunulmuştu. Meclis'in olağanüsüt toplanması için,  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 213  milletvekilinin imzasını taşıyan başvuruyu TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a  sundu.

Meclis'in toplanmasının uygun olduğunu söyleyen Kahraman, "Acil bir durumdur. Dolayısıyla toplantı yarın inşallah yapılacak. Milli bir mesele. İnşallah neticesi de hayırlı olur. Tezkere geldi. Elzem bir durum var. Yarın inşallah TBMM 'de gereken prosedür yerine getirilecek ve tezkere oylanacaktır" dedi.

 

ERDOĞAN DA KATILACAK!

TBMM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.  
 

TEZKEREDE TEHDİT VURGUSU 

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla gönderilen tezkerede, "Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının milli güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler artarak devam etmektedir." ifadesine yer verildi. Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede, "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere Suriye'de mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize yönelik eylemlerini sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.