The Independent Son Baskısını Bugün Yaptı

The Independent Son Baskısını Bugün Yaptı

Birleşik Krallık'ın (İngiltere) 30 yıllık gazetesi "The Independent" son yazılı baskısını bugün yaptı.

Birleşik Krallık (İngiltere) merkezli 30 yıllık gazete "The Independent" daha önce yaptığı açıklamada kağıt üzerine basılı hayatına son vereceğini belirtmişti. The Independent'ın son kağıt baskısının bugün gerçekleştirerek, kağıt baskısına son verdi. Gazete artık sadece internet üzerinden yayın yapacak.

Birleşik Krallık'ta 1986 yılında kurulan sol tandanslı gazete The Independent 30 yıllık hayatına son vererek basılı gazetecilik hayatını bitirdi. İngiltere'nin en yüksek tirajına sahip gazetelerinden olan gazete, bugün son baskısını yaparak, sadece internet üzerinden yayın yapmaya başladı. Gazetenin geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tirajı 240 bin civarındaydı.

2004 yılında Britanya Basın Ödülleri'nde (British Press Awards) yılın ulusal gazetesi seçilen gazete, ilk basımını 7 Ekim 1986 yılında gerçekleştirdi. 2003 sonlarında okuyucularından gelen, metroda ve otobüslerde daha rahat okunacak bir gazete talebi üzerine tabloid (kompakt) şekilde üretilmeye başladı. Gazetenin tabloid olmasıyla beraber tirajı yükselince diğer Birleşik Krallık gazeteleri de aynı yönteme başvurdular.

The Independent, yarından itibaren varlığını sadece internet üzerinden devam ettirecek olan gazete, bugünkü son başyazısında; "30 yıl boyunca riyakarlıkla, cehaletle, despotlukla, yoksullukla, klişelerle, yalanla ve şöhret magaziniyle mücadele ettik. Yaptıklarımızı önemsiyorsanız, bize katılın, online olarak okumaya devam edin." çağrısını yaptı. Öte yandan gazete, son baskının şerefine okurlarına 4 hatıra eki verdi.

Ülke Başbakanı David Cameron'un gazete dair söyledikler Independent'ta yer aldı. Cameron Gazetenin son kağıt baskısını üzücü olarak nitelendirerek, 30 yıl boyunca gazetenin düşünceli ve basiretli olduğunu söyledi. Gazete ve yazarlarıyla her zaman aynı fikirde olmadığını söyleyen başbakan, Independent'ı şüphesiz olarak İngiltere'nin özgür basın anılarında şüphesiz yer oynamakla nitelendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.