Ticaret Bakanlığı'ndan İzmir çıkarması!

Ticaret Bakanlığı'ndan İzmir çıkarması!

İzmir’e bir ziyaret gerçekleştiren Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ilk olarak Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret etti. 

Ziyarette Birlik Başkanı Faruk Aydın tarafından Genel Müdür Erkan’a pamuk, bitkisel yağ ve yem alanlarında faaliyet gösteren birlik ve bağlı ortaklıkların durumu ve verilen destekler anlatıldı. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan daha sonra Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Hilmi Sürek ve yönetimi ile bir araya geldi. Erkan, ziyaretinde 100 yılı deviren bir kooperatif olan ve yıllar içinde ortaklarına verdiği destek ve yenilikçi yatırımlarıyla Türkiye’nin en güçlü zeytinyağı markalarından biri olmayı başarmalarından dolayı Birlik yönetimini kutladı. Rekabet üstünlüğünün devam etmesi için Ticaret Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Genel Müdür bir sonraki ziyaretini Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne gerçekleştirdi. Birlik başkanı Ali Rıza Türker, Genel Müdür Erkan’a üzümün bağdan tüketiciye ulaştırılmasına kadar geçen süreci anlattı. Üretici ortaklara verilen desteği ve üzüm üretim ve tüketimi ile ilgili bilgileri paylaştı. Necmettin Erkan da yaptığı konuşmada Birliğin ülkeye döviz kazandıran ve ihracatta lider kuruluşlardan biri olması nedeniyle bütün kooperatiflere örnek olması gerektiğini ifade etti.

3..jpg

Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni de ziyaret eden Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü’ne Birlik Başkanı Mustafa Bircan tarafından üretim ve depolama tesisleri ile ilgili bilgi verildi. Ayrıca, Covid-19 salgınında Birlik tarafından piyasayı dengeleyen Tariş Kolonya üretimi ve satışı ile ilgili de bilgi verildi.

Burada kısa bir açıklama yapan  Genel Müdür Erkan 24 Eylül’de düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı için hazırlıkların devam ettiğini ve geçen yıl olduğu gibi kooperatifler adına  başarılı bir fuar olması için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi. TARİŞ ve diğer kooperatifleri fuara davet etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 16. Bölge Birliği ziyaretinde Genel Müdür Erkan, bölge birliği aracılığı ile esnaf ve sanatkarlara verilen krediler ile ilgili Birlik Başkanı Selahattin Hünü’den bilgi aldı. 

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan son olarak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu tarafından İzmir esnafının kredi ve desteklere erişimi ile ilgili bilgi aldı. Esnaf ve sanatkar odalarının temsilcileri tarafından iletilen pandemi süreci ve sonrasına ilişkin sorunların ve taleplerin de değerlendirildiği bir görüşme gerçekleştirdi.

Genel Müdür Necmettin Erkan, burada yaptığı kısa değerlendirmede,  “Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan dünya ticaretinde ülkemizin çıtayı daha yukarılara taşıması, pastadan aldığı payın büyümesi için gece gündüz çalışıyor. İhracatçımızla, şirketlerimizle, kooperatiflerimizle, esnaf ve sanatkarlarımızla yoğun bir mesai yürütüyor.  Sayın Bakanımız bu bölgede, Manisa’da doğmuş, büyümüş biri. Dolayısıyla İzmirlilerin hemşehrisi. Yoğun mesai ortamında İzmir ziyaretimiz kendilerini sevindirdi ve İzmir’e selamlarını ilettiler.  Bu arada dün Sayın Bakanımızın sosyal medya üzerinden 1 Eylül itibarıyle kapalı alanlarda fuar açılışı ile ilgili bir açıklaması oldu. Böylece İzmir için büyük önem taşıdığını bildiğimiz İzmir Enternasyonel Fuarı da 9 Eylül’de açılışı mümkün olacak. İnşallah Fuar’da yeniden buluşuruz.” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.