TikTok'tan flaş reklam hamlesi!

TikTok'tan flaş reklam hamlesi!

TikTok reklam politikası noktasında değişikliğe gidiyor

Reklam politikaları birçok uygulama için güvenli liman haline gelebileceği gibi aynı zamanda tehlikeli sularda yüzülmesine de neden olabilir. Bu noktada dünya çapında milyonlarca kişinin severek kullandığı TikTok reklam politikası ile ilgili önemli bir değişikliğe gitti. TikTok yaşanan ülkelerarası gerilimden bağımsızlaşmaya çalışıyor. Zira Çin merkezli olan uygulama, ülkenin ABD ile gerilimli olan ilişkisinden etkilenmek istemiyor. Yalnızca ABD değil, Hong Kong ve birkaç ülke ile de sorun yaşayan Çin’in politikaları Pekin tabanlı uygulamanın adımlarını planlı atmasına neden oluyor. Bu kapsamda TikTok siyasi reklam adımı atma kararı aldı.

Bildiğiniz gibi siyaset her ülkede reklamlarda geniş yer bulan bir alan, özellikle seçim dönemlerinde. Bu noktada TikTok siyasi reklamlar konusunda politika değişikliğine gitti. Yeni paylaşılan bir duyuru ile, platformda bundan siyasi reklamlara izin verilmeyecek.

Bunun nedeni ise, TikTok siyasi reklam durumunun amaçlanan deneyimlere uymayan bir alan haline gelmesi. TikTok’un yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer veriliyor: ”Toplulukta yer alan herhangi ücretli reklamın platformun standartlarına ve içeriğine uyması gerekiyor. Ücretli siyasi reklamların niteliği gereği rekabetçi ve taraflı olması gerekiyor. Ancak bu TikTok’a uygun inandığımız bir şey değil.”

Siyasi reklamlar platformun insanlara sunduğu deneyimi etkilediğini söyleyen TikTok yöneticileri, bu tarz reklamların taraf tutma, siyasi gruplar ve particilik gibi kavramları da beraberinde getirdiği için platformda yer almaması gerektiğine inanıyor. Eğlenceli ve keyifli bir deneyim yaşamak isteyenlerin bu platformu tercih ettiğini ekleyen TikTok, bu deneyimi her geçen gün artırmaya çalıştıklarını ve bunu bozan durumları da ortadan kaldırdıklarının altını çiziyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.