Tire Süt’ten İstanbul Çıkarması!

Tire Süt’ten İstanbul Çıkarması!

Arif Çayan yazdı...

İzmir’in gururu bir kooperatif var. Yeni doğmuş, küçük çocuğu olan bütün evlere giren Tire Süt markasına taşıyan Tire Süt Kooperatifi.

İzmir’de süt alanında,  kooperatifçilik alanında yaptıklarının faydasını sadece ekonomik olarak düşünmek ise konuyu basitleştirme, işleyişi küçümsemek, birlikte hareket etme gücünü görmemezlikten gelmekten başka bir şey değildir.

İzmir’de 2007 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk defa Tire Süt ile anlaşma yaptı. ‘Süt Kuzusu’ projesiyle 2007 yılında ve sonrası doğan İzmirli çocuklar Tire Süt Kooperatifinin kapılarına kadar getirdiği sütlerle beslendiler.  Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük'ün büyük uğraşları ve emeğiyle Tire Süt İzmirli çocuklara ulaştı.

tire-sut-ic-manset.jpg

İlk beslenen çocuk bugün 12 yaşında.

Yani küçük bir abi ve abla tadında ve Türkiye’nin, İzmir’in geleceği olma yolunda hızla devam ediyorlar.

O çocuklar hiç sütsüz kalmadılar. Doğdukları günden itibaren Tire Süt, ‘Süt Kuzu’larının sütlerini hiç ihmal etmedi. Yaz, kış demeden, yağmur, çamur demeden kapılarına kadar taşıdı.

Büyük projenin, büyüyen kooperatifle birlikte büyüyen çocuklar, sağlıklı birer Türkiye gençliği olarak hayata tutundular ve tutunuyorlar.

de-tire-sutkuzusu.jpg

İzmir’deki işte bu Tire Süt Kooperatifi ve Başkanı Mahmut Eskiyörük'ün başarısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarılı ‘Süt Kuzusu’ projesi şimdilerde Türkiye’nin en büyük şehrine, dünyanın en büyük şehirlerinden birine İstanbul’a doğru yola çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifiyle aynı İzmir’de olduğu gibi, aynı İzmirli çocuklara olduğu gibi İstanbul’da, İstanbullu çocuklara süt taşıma projesine girdi.

Tire Süt’e İzmir ‘Süt Kuzusu’ dedi.

İstanbul ‘Halk Süt’ diyecek.

Ne yerin önemi var, ne ismin önemi var.

whatsapp-image-2019-10-17-at-10.07.31.jpeg

Önemli olan Tire Süt Kooperatifin o sağlıklı sütlerinin, sağlıklı projelerle Türkiye’nin sağlıklı nesilleri, geleceği olacak olan çocuklara ulaşabilmesi.

2007 yılında bu projeyi hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aracılığıyla, şu anda bu projeyi destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vasıtasıyla, İzmirliler Tire Süt Kooperatifine çok teşekkür borçlular.

Şimdi sıra İstanbullularda, İstanbullu çocuklarda!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.