Tiyatrolar yeniden perdelerini açıyor

Tiyatrolar yeniden perdelerini açıyor

Pandemi nedeniyle tiyatrolara verilen ara sona eriyor. İzmir Devlet Tiyatrosu, yeni normale uygun şekilde tedbirler eşliğinde 1 Eylül’de İki Bekar adlı komedi oyunu ile perdelerini açıyor.

Mehmet ÖZDOĞRU- Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon perdelerini erken kapatmak zorunda kalan İzmir Devlet Tiyatrosu, 1 Eylül 2020 Salı gününden itibaren, tedbirler kapsamında sanatseveleri salonlarında ağırlamaya başlayacak. Bu sezon birbirinden güzel oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak. İzmir Devlet Tiyatrosu 2020-2021 Tiyatro sezonuna 4 prömiyerle başlayacak.

Pandemi nedeniyle sıkı tedbirler alındı. Koronavirüs sebebiyle bu tiyatro sezonunda gösterimler Salı – Perşembe ve Cumartesi günleri sahnelenip, ayrıca sahnelerin dezenfekte edilmesiyle seyircinin sağlığını göz önünde bulundurulacak. Seyirci koltukları sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturulacak. Oyun öncesi ateş ölçümü yapılıp, tiyatro salonuna maskesi olmayan izleyici alınmayacak. Gişelere el dezenfektanları koyulacak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak.

İŞTE YENİ SEZONUN OYUNLARI

2020-2021 sezonunun ilk oyunu Sam Bobrick’in kaleme aldığı, M. Sadık Yağcı’nın yönetmenliğini üstlendiği Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenecek olan “İki Bekar” adlı komedi oyunu olacak. Oyun 1 Eylül 2020 Salı günü Konak Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak. Oyunun başlıca rollerini Burcu Aksakal ve Serkan Kunter paylaşıyor.

8 Eylül’de ise İzmir Devlet Tiyatrosu’nda bir ilk olacak olan yönetmenliğini İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut’un üstlendiği “Yıldızların Altında” adlı müzikal oyun Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan Açık Hava Sahnesi’nde prömiyer yapacak. 120 koltuklu bilet satışı yapılacak olan ve açık havada 12 kişilik orkestra ve sanatçılarla beraber Türk Tiyatrosunun en önemli klasik oyunlarının şarkıları, yıldızların altında danslar eşliğinde seyircilere sunulacak. Müzikalde; İbrahim Raci Öksüz, Ceyhan Gölçek, Ozan Yıldırım, Şerife Ünsal, Fuat Şarbalkan, Mesure Tahir, Akın Kurt, Meltem Başınhan, Umut Kolburan, Yağmur Candemir ve Sezer Akçe paylaşmaktadır. Orkestrada ise; Kemal Alpan (Şef), Alpaslan Topçu, Defne Simay Şarlar, Erdem Aktaş, Didem Uysal, Gökalp Namlısoy, Gökhan Karakaş, Hikem Çamdalı, Merve Biçer, Şükran Keçeci, Aslan Fırat Onkar ve Can Kaya yer alıyor.

Sezonun üçüncü yeni oyunu ise Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Tayfun Erarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Vahşet Tanrısı” adlı oyun. 22 Eylül’de Konak Sahnesi’nde prömiyer yapacak olan oyunda başlıca rolleri Özlem Başkaya, Ali Hakan Beşen, Canan Erener Şen ve Mustafa Çolak paylaşıyor.

Gökhan Erarslan’ın yazdığı, Ebru Nil Aydın’ın yönetmenliğini üstlendiği sezonunun dördüncü yeni oyunu “Bir Düş Gibi Cahide Sonku” 29 Eylül’de tiyatroseverlere merhaba demeye hazırlanıyor. Cahide Sonku’nun hayatını biyografik biçimde ele alan oyun, sanatçının hızla yakaladığı şöhrete karşın ödediği bedelleri gözler önüne serecek. Oyunun başrolünü Güldeniz Türküstün Eltepe üstleniyor.

Boris Vian ve John Steinback’in hikayalerinden uyarlayarak yazan Gökhan Aktemur tarafından kaleme alan “Karıncalar” adlı oyunun yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Akif Yeşilkaya üstleniyor. Tek kişilik oyunun başrolünde Akın Kurt var.

Küçük minik kalpleri de unutmayan İzmir Devlet Tiyatrosu geçen sezondan devam eden ve büyük ilgi gören “Kuzu Maydaonuz’un Maceraları “İki Köyün Masalı” ve Eylül ayında provalarına başlanacak olan; Sanatçılarımızdan Doğan YAĞCI’nın yönettiği, Grimm Kardeşlerin yazdığı “Bremen Mızıkacıların Hikayesi” adlı oyunumuzu minik kalplerle buluşturacağı bildirildi.

Çocuklara İzmir’den yaz surprizi

Pandemi nedeniyle perdeleri kapatmanın üzüntüsünü yaşadığını belirten İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, bu üzüntüyü Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü projesi olan “Kamyon Tiyatrosu-Yürüyen Sahne” ile çocuklara açık havada çocuk oyunları götürerek giderdiklerini aktardı. İzmir, Ankara, İstanbul ve Trabzon Devlet Tiyatrolarının katılımı ile yürüyen sahnede; İzmir Devlet Tiyatrosu “Kuzu Maydanoz’ un Maceraları” adlı oyunla 12-23 Temmuz tarihlerinde; Keban Yazıhan, Malatya, Doğanşehir, Gölbaşı, Pazarcık, Türkoğlu, İskenderun, Osmaniye, Erzin, Toprakkale, Adana Yüreğir ve Ceyhan’da açık havada minik kalpleri mutlu etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.