TMVFL Şampiyonası'nda büyük heyecan!

TMVFL Şampiyonası'nda büyük heyecan!

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Federasyonu Türkiye Şampiyonası’nda eleme grupları tamamlandı.

Antalya’nın Side İlçesi’nde başlayan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Federasyonu Türkiye Şampiyonası’na katılan 16 takımdan gruplarında ilk iki sırayı paylaşan sekiz takım Türkiye Şampiyonluğu için çeyrek final, grup üçüncüleri Vatan Kupası ve dördüncüler Federasyon Kupası yarı final maçlarıyla kupa mücadelesini sürdürecek.

Side Star Spor Kompleksi sahalarında gerçekleştirilen TMVFL Türkiye Şampiyonası’nda İstanbul Marmara Kırmızı ve Beyaz, Doğu, Orta ve Batı Karadeniz, Ege ve Doğu Anadolu lig gruplarından 2021 -2022 sezonunu başarıyla tamamlayan takımlar yer alıyor. Bu yıl kurulan Doğu Anadolu Ligi’nde yer alan ve Türkiye Şampiyonası için bin 600 kilometre yol kat ederek gelen Iğdır İdmanyurdu ve Iğdır Bahar Gençlik takımları performansları ile alkışlanıyor.

img-0186.jpg

TMVFL Türkiye Şampiyonası’nda eleme grupları 3. gün maçları ile tamamlandı. Çorum Hattuşa, Karabük Yaşa ve Yaşat, Kdz.Ereğli Zafer Men, Manisa, Kastamonu, Iğdır İdman Yurdu, Sarıkamış ve Iğdır Bahar Gençlik takımları Türkiye Şampiyonluğu için çeyrek final, Foça, Çekmeköy, Gümüşhane, Milas Gücü, Gerze, Bartın Şehit Uğur Akyer ve Çaycuma takımları ise Vatan ve Federasyon Kupaları için yarı final maçları oynamaya hak kazandılar.

GEÇMİŞ OLSUN ÖZER ERDEM

Zevkli ve çekişmeli maçlarla tamamlanan eleme gruplarının Kdz. Ereğli Zafer Men ve Milas Gücü takımları arasında oynanan son maçında yaşanan talihsiz olay ise hem sporcuları hem izleyen sporseverleri üzdü. Bir pozisyonda kendi kalecisi ile çarpışarak sakatlanan ve oyundan çıkan Milas Gücü oyuncusu Özer Erdem, dakikalar sonra yedek kulübesinde fenalaştı. Sahada hazır bekleyen sağlık ekibi tarafından ambulansla (Özel Akdeniz Hastanesi) hastaneye kaldırılan talihsiz oyuncunun beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Hemen ameliyata alınan Özer Erdem’in operasyonunun başarılı geçtiği ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü açıklandı. TMVFL Federasyonu Yönetim Kurulu, Özer Erdem için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Mesaj’da; “Türkiye Şampiyonasında 3.Günün Son Maçında Talihsiz bir şekilde Rahatsızlanan ve Hastaneye Kaldırılan Milas Gücü Masterler takımı oyuncumuz Özer Erdem 'e geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz TMVFL Federasyonu olarak daima sporcularımızın yanındayız.” denildi.

igdir-idmanyurdu.jpg

ŞAMPİYONA ÇAPRAZ EŞLEŞMELER İLE SÜRECEK

TMVFL Yönetim Kurulu üyesi Ali Şahin takımların saha içinde büyük mücadele örnekleri verdiklerini, ancak centilmenliği asla elden bırakmadıklarını, TMVFL Yönetim Kurulu olarak bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Ali Şahin; “Gruplarda yapmış olduğumuz maçları tamamladık. Gruplardan çıkan sekiz takımla Türkiye Şampiyonluğu, dört takımla Vatan ve dört takımla Federasyon Kupası’na devam edeceğiz. Vatan Kupası ve Federasyon Kupası maçlarımız da başlıyor. Bütün takımlarımız çok büyük özveride bulundular. Eleme grupları sonunda çapraz eşleşmeler yapacağız. Dünya futbolunda uygulanan kuralları burada aynen uygulamaya çalışıyoruz. Grup maçları çok centilmence geçti. Bundan sonrada maçlarımızın çok centilmence geçeceğine eminim. Çok çekişmeli maçlar olmasına rağmen, grubu çok ilgilendirmesine ve herkes çok kazanmak istemesine rağmen oyuncularımız centilmenliği elden bırakmadılar. Bütün takımlarımızdan aynı anlayışı sürdürmelerini bekliyoruz. Şampiyon kim olacaksa şimdiden tebrik ederiz. İnşallah hak eden kazanır. “ dedi.

TMVFL Türkiye Şampiyonası bugün ve yarın oynanacak beş’er karşılaşma ile devam edecek. Türkiye Şampiyonluğu, Vatan ve Federasyon Kupası final maçları ise 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü oynanacak.

ali-sahin.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.