TMVFL Türkiye Şampiyonası'nda büyük final!

TMVFL Türkiye Şampiyonası'nda büyük final!

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonası'nda Iğdır Bahar Gençlik takımı Türkiye Şampiyonu olurken, Vatan Kupası’nı Foça Belediye, Federasyon Kupası’nı Çaycuma Masterler takımları kazandılar.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyonu’nun Antalya’nın Side İlçesi’nde gerçekleştirdiği Türkiye Şampiyonası muhteşem bir finalle tamamlandı. Günün ilk finali Federasyon Kupası için Bartın Şehit Uğur Akyer ile Çaycuma Veteranlar takımları arasında oynandı. Bartın; Levent Ögeç ve Gökhan Güler ile iki gol bulurken Çaycuma’lı gol kralı Suat Kerçin’in hattrick yapmasına ve Cemal Demir’in golüne engel olamayarak sahadan 4- 2 mağlup ayrıldı.

Maç sonrası konuşa n Çaycuma Veteranlar Başkanı Ali Köktürk geçen yıl talihsiz bir şampiyona yaşadıklarını ama bu sene kupaya ulaştıklarını söyledi. Köktürk ; “Bizim için çok anlamlı, kupadan da öte bir maç oldu. Arkadaşlarımın ayaklarına sağlık” dedi. Federasyon Kupası’nn gol krallığını da kazanan Suat Kerçin geçen yılki şampiyonada maç kazanamadıklarını ama bu yıl stratejik bir plan yaparak buraya geldiklerini dile getirdi. Suat Kerçin; “Bazen çok güçlü olmak, çok para harcamak yetmez. İyi bir planın olması gerekir. Bu takımın buradan kupayla dönmek için bir planı vardı. Biz o planı uyguladık. Tüm Çaycuma halkına armağan olsun.” Dedi.

igdir-bahar-genclik.jpg

VATAN KUPASI FOÇA’NIN

Vatan Kupası finali için Gümüşhane ve Foça Belediye takımları sahaya çıktı. Gökhan Dürser ve Ertuğrul Yılmaz’ın golleriyle 2-0 geriye düşen Gümüşhane ikinci yarıda Oğuzhan Ay ve Günay Arı ile beraberliği yakalamayı başardı. Maçın berabere tamamlanması beklenirken sahneye Foça takımından Ahmet Camcı çıktı. Kafayla doksana gönderdiği gol maçın sonucunu ve Vatan Kupası’nın şampiyonunu belirlerken Foça kalecisi Ercan adaşı Ercan’ın kullandığı penaltı vuruşunu kurtararak 3 – 2’lik galibiyette çok önemli bir paya sahip oldu.

Takım kaptanı Zeki Kozu, Foça’nın kurulduğundan beri TMVFL Ligleri ve Türkiye Şampiyonaların da yer alan en köklü takımlardan biri olduğunu ve hemen her yıl ulaştığı başarılara bir yenisini eklemekten mutlu olduklarını söyledi. Zeki Kozu; “ Bu yılda Vatan Kupasını kazanarak Foça’ya dönüyoruz. Bütün takımları tebrik ediyorum “ dedi.

Finalde kurtardığı penaltıyla Vatan Kupası’nı kazanmada önemli bir pay sahibi olan kaleci Ercan Ezgi kalecilikteki tecrübesinin penaltıyı kurtarmada en büyük etken olduğunu söyledi. Ercan Ezgi; “ Tecrübemle kalenin bir köşesini özellikle boş bıraktım. Oraya çekmeye çalıştım. Atan da Ercan’dı, tutan da Ercan’dı. Hissettim. Atladığım köşeye vurdu. Kurtarışımın skora etki etmesi takımdaki ağabeylerimi mutlu etmesi beni ayrıca mutlu etti.” Dedi.

foca.jpg

IĞDIR BAHAR GENÇLİK LİGE KATILDIĞI İLK YILDA ŞAMPİYON OLDU

Bir haftalık zorlu şampiyonanın son maçı saat 20.00’de oynanan Türkiye Şampiyonluğu final maçı oldu. Geçen yılda final oynayan Çorum Hattuşa Veteranlar’ın bu yıl ki rakibi ligin yeni takımlarından Iğdır Bahar Gençlik takımı oldu. Takımlar sahaya maytaplar, ışık seli, renkli dumanlar ve çalan hareketli marşlar eşliğinde çıktı. Güçlü pilon ışıklarının gündüz gibi aydınlattığı stad futbolcular ve tribünlerdeki seyircilerin İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemeleriyle inledi. Ligin tecrübeli takımı Çorum Hattuşa ile lige bu yıl katılan ve Doğu Anadolu Lig grubunu birinci olarak tamamlayarak şampiyonaya gelen Iğdır Bahar Gençlik arasında ki maç +40 yaş futbolundan en güzel örneklerin sunulduğu bir futbol şöleni şeklinde geçti. Çekişmeli ve zorlu maçı Bahar Gençlik Umut’un ayağından kazandığı tek golle kazanarak TMVFL Türkiye Şampiyonu oldu.

img-1786.jpg

Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Iğdır Bahar Gençlik takımının başkanı Ali Kazan küçük bir şehrin büyük umudunu gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi. Ali Kazan;“Küçük bir şehrin büyük bir umudu vardı. Veteran ligine ilk defa katılıyoruz. Iğdır’da yaşayanlar, İstanbul ve Yurt dışında yaşayan Iğdırlılar, hepsinin gönlü bizlerleydi. Sahada 11 kişi değildik. 200 – 300 binlik Iğdır’ı arkamızda hissediyorduk. Çok mutluyuz. Başta bize destek veren Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz’e ve emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Şampiyon takımın Teknik Sorumlusu Ahmet Kumak zorlu ve uzun bir yolculuk yaparak şampiyonaya geldiklerini ve mutlu sona ulaştıklarını belirtti. Ahmet Kumak; “ Yaklaşık bin 600 kilometre katederek bu güzel şampiyonaya katıldık. Karşımızda geçen yılın finalisti olan Çorum Hattuşa vardı. Çok güçlü bir ekipti. Güzel bir futbol oldu. Fair Play çerçevesinde doksan dakikayı oynadık. Sonuçta biz galip geldik. Futbolda bir kişi galip gelir. Kazanan biz olduk. İnşallah kupayı bin 600 kilometreye götüreceğiz. Herkese selamlar sevgiler. “ dedi.

Final maçının hemen ardından kupa ve ödül töreni başladı. Şampiyonaya destek veren, emeği geçen kişi ve kurumlara plaket, gol kralı, en iyi kaleci, en centilmen futbolcu ve takımlara ödülleri alkışlarla verildi.

Federasyon Kupası‘nı kazanan Çaycuma, Vatan Kupası’nı kazanan Foça Belediye ve Türkiye şampiyonu olan Iğdır Bahar Gençlik takımları kupalarını TMVFL Başkanı Kenan Gürsu ve yönetim kurulu üyelerinin elinden alırken coşku zirveye çıktı. Oyuncular mutluluklarını; şarkılar, oyunlar, hareketli danslarla günlerdir mücadele ettikleri sahanın çimlerine adeta tekrar tekrar yazdılar. Sahada rakip olan birçok takımın oyuncuları saha dışında yeni dostluklar kurdular. Türkiye’nin en doğusundan gelen Iğdır İdmanyurdu ve Bahar Gençlik takımının oyuncuları, en batısındaki Foça’lılarla öyle kaynaştı ki sahadaki muhteşem gösteri Iğdırlıların Foça , Foça’lıların Iğdır diye bağırdığı karşılıklı tezahüratlarla tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.