TOGG'un temeli Bursa'da atıldı

TOGG'un temeli Bursa'da atıldı

Erdoğan, Avrupa'nın elektrikli ilk SUV aracı olarak Bursa'dan dünyaya açılacak olan TOGG'un elektrik bataryalarında kullanılan lityumun da ETİ Maden tarafından bor atıklarının lityuma çevrilerek üretileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devrim arabasını müzeye mahkum edenler, devrin otomobilinin bu yollarda kullanılmasına mani olamayacaklardır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da 2 yıl sonra tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlayacak, 22 milyar lira bütçe ile Türkiye'nin otomobilinin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri inşaatının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın birçok yerinde ses getirdi. Milletimiz on yıllardır hasretini çektiği bu projede büyük teveccüh gösterdi. Meyve veren ağaç taşlanır. Altmış yıl sonra da olsa insanımız için nasıl ümit olmuşsa, bazı çevrelerin kabusu oldu. Ülkemizin güçlenmesinden, öz güveninin artmasından rahatsızlık duyanlar yoğun karalama kampanyası başlattı. Hayatlarında ülke ve millet hayrına bir tek çivi dahi çakmamış olanlar, koro halinde iftira atma yarışına koyuldular. 83 milyonun sevincine ortak olmak yerine, komik gerekçelerle projede açık aramaya çıktılar. Otomobilin kaputu da, farı da var manşetleriyle aslında kendi seviyelerini, kendi cahilliklerini, aşağılık komplekslerini ortaya koydular. Bütün çabalarına rağmen, hamd olsun projede hiçbir kusur bulamadılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.