''TOKİ'ler şehit ailelerine verilsin''

''TOKİ'ler şehit ailelerine verilsin''

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel şehit ailesine ev istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, bayramda ziyaret ettiği ve durumundan çok etkilendiği şehit ailesi için İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan ev sözü istedi. Bakan Ala da, şehit ailesine ev verilmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi. CHP Milletvekili Atila Sertel, TOKİ evlerinin Suriyeliler’e değil şehit ailelerine verilmesini de önerdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı 1 dakikalık konuşmasını Kiraz Veliler Köyü’nde yaşayan Şehit Mustafa Hardal’ın ailesine ayırdı. Bayramda ziyaret ettiği Şehit ailesinin yaşadığı evin durumundan ve babası şehit düştükten 12 gün sonra dünyaya gelen Şehit çocuğu Mustafa Umut Hardal’dan etkilenen Atila Sertel, şunları söyledi:

“Bir bayramı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla. Bu bayram süresince ziyaretlerde bulundum diğer vekil arkadaşlarım gibi. Ödemiş'te, Kiraz'da, Beydağ'da, Tire'de şehit ailelerini ziyaret ettim. Bir şehit ailesini görünce yüreğim gerçekten cız etti. Kiraz'da bir köyde, yıkık dökük bir evde babasını doğumuna on iki gün kala kaybetmiş bir çocuğu tanıdım. O çocuk bugün 5 yaşında ve babasının ismini taşıyor. Yarı yarıya yıkılmış bir eski ev ve babaanneleriyle, dedeleriyle yaşama tutunan çocuklar. Eğer TOKİ'nin evleri varsa o şehit ailelerine, asker ailelerine, polis ailelerine versinler. İçişleri Bakanımız burada, kendisinden Kiraz’daki bu şehit ailesine ev verilmesi konusunda destek istiyorum.”

Genel Kurul’da yaptığı konuşmanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen ve Hardal ailesinin adres ve telefon bilgilerini paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan’dan aldığı “ilgileneceğim ve gereğini yapacağım” sözünü Şehit Babası Dursan Hardal’a iletti. Aldığı haber karşısında şaşkınlığını ve sevincini ifade eden Dursun Hardal, Sertel’e ve Bakan Ala’ya teşekkürlerini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.