Tokyo Olimpiyatları'na yapılan siber saldırı verileri açıklandı

Tokyo Olimpiyatları'na yapılan siber saldırı verileri açıklandı

Japonya'da geçtiğimiz aylarda düzenlenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na gerçekleştirilen yaklaşık 450 milyon siber saldırı girişimi engellendi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 2021 yılına ertelenen ancak pandemiye rağmen başarılı bir şekilde gerçekleştirilen 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına yönelik çok sayıda siber saldırı düzenlendiği açıklandı.

Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi'nden bugün yapılan açıklamada, olimpiyatların başladığı tarih olan 23 Temmuz ile Paralimpik Oyunlarının son bulduğu 5 Eylül tarihleri arasında dev organizasyonu yönelik yaklaşık 450 milyon siber saldırı girişimi düzenlendiği ifade edildi.

cf9317fd-bcaa-493f-9bc2-787c1375adb2.jpg

Siber saldırı girişimlerinin, ilgili paydaşların aldığı önlemler sonucunda herhangi bir aksamaya yol açmadan engellendiği açıklandı. Hükümete bağlı Siber Güvenlik İçin Ulusal Acil Durumlara Hazırlık ve Strateji Merkezi tarafından yayınlanan bilgilere göre açılış seremonisi ve müsabakalar için video yayını yapmaya çalışan çok sayıda yetkisiz platform ve siber saldırı çağrısında bulunan sosyal medya paylaşımlarına rağmen oyunların gidişatında aksama yaşanmadığı vurgulandı.

1 yıl gecikmişti

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmişti. Olimpiyat oyunları 23 Temmuz-8 Ağustos 2021, Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yoğun tedbirler altında gerçekleşmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.