Torbalı Başkanı Demir'den 'Çok güzel hareketler'!

Torbalı Başkanı Demir'den 'Çok güzel hareketler'!

Ali Eyce yazdı; Torbalı Başkanı Demir'den 'Çok güzel hareketler'!

Yerel seçimlerin galipleri, seçim kurullarından mazbatalarını alarak görevlerini haleflerinden devralmaya başladı.

Seçim takvimine göre ise görevlerine başladı.

Önümüzdeki 5 yıl, iki, üç ay öncesinde söylediklerini yerine getirmek için çalışacak olan belediye başkanlarına şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Kolay olan seçimi kazanmaktır.

Zor olan seçmenin gönlünü 5 yıl içinde mutlu edebilmektir.

Mutlu edebine kalır, mutlu edemeyen gider.

Torbalı’da seçimleri kazanan CHP’li Belediye Başkanı Övünç Demir, yerel seçimler sonrası ilk güzel hareketi yaparak, seçmenin gönlüne ilk günden girmeyi başaranlardan oldu.

Başkan Demir, mazbatasını almadan, başkanlık koltuğuna oturmadan açıkladı:

“Daha önce örneği var mı bilmiyorum: Ben arabamı belediyeye bağışlıyorum. Makam arabasına binmeyeceğim, kendi aracıma bineceğim. Ülkenin bunlara ihtiyacı var. ‘Torbalı’da biz bir ittifak kuracağız dedik. İttifak ille masalarda, siyasi partilerle kurulmaz; ittifak içtenlikle kurulur’ dedim”

Nokta!

“Kimseye iş sözü vermedim. Kimseye müdürlük vaadi vermedim. 3 tane fazla oy alacağım diye belediyenin geleceğini tehlikeye atmadım. Kimseye ihale sözü vermedim. Tertemiz geldik. Meclis üyelerimizle kimseye eyvallahımız yok. Doğru neyse o şekilde yönetmeye geldik”

İki nokta üstü üste!

Yerel yönetimlerde bunlar ölçüt mü derseniz tabi değil ama bir yerlerden başlamak için çok güzel hareketler.

Torbalı’da kendisine oy veren, vermeyen seçmene Başkan Övünç Demir’in verdiği bu mesajın içi o kadar dolu ki, o doluluğun yansımasını ileri zamanlarda belediyenin hizmetlerinin vatandaşa yeterince ve kolayca ulaşması olarak görüleceğini tahmin ediyorum.

Basit mantıkla şöyle düşünün, su kaçağının olabileceği yerleri bir bir tıkıyorsanız, o boşlukta su birikir, havuz olur, serinlik olur, rahatlık olur, keyif olur.

Önümüzdeki süreçte başarılı belediye başkanlığı yapmak isteyen ve başarılı olmak isteyenlerin bugünlerden itibaren yapması gereken, tıpkı Başkan Övünç gibi, su kaçağı olabilecek yerleri tıkamak ve suyu biriktirmektir.

‘Su akar güldür güldür, gel de yar beni güldür’ şarkısı yazıldığı tarihte dünyada yaşananlar ile bugün yaşananların bir olmadığı aşikâr.

Torbalılar adına teşekkürler Başkan Övünç Demir!

gkpppiexiaafzhc.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.