Torbalı'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı!

Torbalı'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı!

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Vatan savunması için gözlerini kırpmayan, ölüme meydan okuyan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız” ifadelerini kullandı

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Torbalı’da yaşayan gaziler başta olmak üzere Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları bir Güneydoğu gazisi yaparken, öğrenciler ise şiirleriyle töreni renklendirdi. Tören şehitlik anıtına bırakılan güllerle sona erdi. Öte yandan buradaki törenden sonra Beyaz Kafe’de törene katılanlara ikramlarda bulunuldu.

gaziler-gunu-(3).jpg

UYGUR, KIBRIS GAZİLERİNİ KIBRIS’A GÖTÜRECEK

Beyaz Kafe’de gaziler, gazi ve şehit yakınları ile törene katılanlarla beraber kahvaltı yapan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tüm konuklarla tek tek ilgilendi. Kıbrıs gazilerinin isteği üzerine onları önümüzdeki yıl savaştıkları topraklara götürme sözü veren Başkan Uygur, “Bir karış vatan toprağını düşmana vermemek için savaşan bu nedenle 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve hayatlarını kaybeden gazilerimize rahmet diliyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Vatan savunması için gözlerini kırpmayan, ölüme meydan okuyan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız” ifadelerini kullandı.

gaziler-gunu-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.