Torbalı'dan 8 Mart'ta yoğun program

Torbalı'dan 8 Mart'ta yoğun program

Torbalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutlayacak. 4 gün sürecek olan etkinliklerde her kesimden bayana hitap edecek bir program hazırlandı

Hizmetlerinde her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık yapan Torbalı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kent Konseyi ve TÜGVA Torbalı Temsilciliği’nin destek verdiği etkinlikler 10 Mart tarihine kadar aralıksız devam edecek. Etkinlikler kapsamında 8 Mart Cuma günü Agromillara Fidan ve Özgörkey firmaları ziyaret edilerek kadın çalışanlar ile bir araya gelinecek. Fabrika ziyaretinde kadınlar ile birlikte pasta kesimi yapılacak. Heyet daha sonra Huzurevini ziyaret edecek. Saat 19.00’da BKM’de ‘Anne ve Çocuklar Yarışıyor’ isimli program olacak. Saat 20.00’de BKM’de Psikolog Umut Yılmaz, ‘Anne ve Baba olmanın İncelikleri: Nasıl Güvenli Bir Dayanak Olunur’ adlı semineri sunacak. 

PROGRAM OLDUKÇA YOĞUN 

Kadınlar gününde hayatında köylerde yaşayan  ve hiç sinemaya gitmemiş kadınları sinema ile buluşturmayı hedefleyen Torbalı Belediyesi farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 9 Mart Cumartesi günü ise program merkeze uzak mahallelerde ikamet eden kadınların sinema keyfi ile başlayacak. Murat Boz ile Seda Bakan’ın başrolünü paylaştıkları ‘Öldür Beni Sevgilim’ isimli film izlenecek. Saat 15.00’de Naif Ressam Adalet Özkaya’nın ‘Yaşamak İstediğim yer’ isimli resim sergisi açılacak. Saat 16.00’da yine köylerde ikamet eden kadınlar KEY Museum araba müzesini gezecek. 20.00’de Koruluk Kapalı Spor Salonu’nda Zumba partisinde bayanlar hem spor yapacak hem de gönüllerince eğlenecek. 10 Mart Pazar günü ise Saat 12.00’de Ayrancılar’da ‘El Sanatları sergisi’ açılacak. Saat 20.00’de Ümmiye Koçak Tiyatrosu ‘Baba Ben Geldim’ isimli gösterisini sunacak. Tiyatro sonrası Ümmiye Koçak bir söyleşide bayanlarla bir araya gelecek.

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Kadınları  siyasette ve iş hayatında daha fazla yer alması için elinden geleni yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalılı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak “ Torbalı Belediyesi olarak 8 Mart’ı yine yoğun bir program ile kutlayacağız. Kadınlarımız her zaman bizim başımızın tacıdır. Toplumu ayakta tutan, deyim yerindeyse toplumun yükünü çeken, hayatın her alanına anlam katan kadınlarımıza gereken değeri vermemiz gerekiyor. Bu gerçekleri sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil her zaman hatırlamalıyız. Torbalı Belediye Başkanı olarak görev sürem boyunca kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yaptım. Onların siyasette ve iş hayatında daha fazla yer alması için elimden geleni yaptım. Bundan böyle de yapmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.